20 Nisan 2016 12:27

‘Özel sözleşme değil kadrolu iş istiyoruz’

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde çalışan Genel-İş üyesi taşeron işçiler, 3 yıllık sözleşmeli çalışma dayatmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde çalışan Genel-İş üyesi taşeron işçiler, hükümetin kadro yerine 3 yıllık sözleşmeli çalışma dayatmasına tepki göstermek için yemekhane önünde basın açıklaması yaptı.

Burada konuşan DİSK/Genel-İş Ankara 3 No’lu Şube Sekreteri Nermin Yurttaş, 720 bin taşeron işçinin yıllardır kadro mücadelesini verdiğini, ancak hükümetin kadro yerine geçici sözleşme dayattığını hatırlattı. “Hükümet kamuda ucuz ve güvencesiz işçi çalıştırmak için özel sözleşmeli personel yasasını dayatmaktadır” diyen Yurttaş, “müjde” diye açıklanan düzenlemenin işçileri sendikal hakları da ortadan kaldıracak güvencesiz çalışma koşullarına ittiğini söyledi.

Yurttaş, “Kamuda çalışan taşeron işçilerin ayrımsız-istinasız kamudaki bütün taşeron işçilere toplu pazarlık ve grev haklarının da sağlandığı sürekli işçi kadrosu talebimizi yineliyoruz” dedi. Genel-İş Genel Sekreteri Cafer Konca da modern köleler yaratacak ‘özel sözleşmeli personel’ yasa tasarısına karşı mücadele edeceklerini söyledi. Konca kadrolu, güvenceli ve sendikalı çalışma taleplerini 1 Mayıs alanlarına taşıyacaklarını dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Mitsubishi de skandala karıştı

SONRAKİ HABER

Rizeli ÇAYKUR işçileri 1 Mayıs için kolları sıvadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...