20 Nisan 2016 11:31

Uca: Çarşema Sor Şengal’in yeniden inşasına vesile olsun

HDP milletvekili Feleknaz Uca Çarşema Sor Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak ‘Çarşema Sor Şengal’in yeniden inşasına vesile olsun’ dedi.

Paylaş

Êzidî inancına göre evrenin oluşumunun tamamlandığı son gün, yaşamın başladığı ilk gün olarak kabul edilen Çarşema Sor Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, “Çarşema Sor’un, başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere DAİŞ çetelerinin elinde olan Êzidî halkının özgürleşmesi, Şengal’in yeniden inşası ve göç yollarına düşen binlerce Êzidînin topraklarına dönmesine vesile olmasını diliyorum. Ortadoğu’nun en kadim haklarından olan Êzidîlerin Çarşema Sor bayramını kutluyor, başta Êzidî halkı olmak üzere Ortadoğu halklarının özgürleşmesini temenni ediyorum” dedi. 

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Ertuğrul Kürkçü de Çarşema Sor Bayramı nedeniyle yayımladıkları kutlama mesajında, “Çarşema Sor’un, IŞİD çetelerinin elinde esir tutulan başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere tüm Êzidîlerin özgürleşmesi ve bu vahşetten uzaklaşmak için göç yollarına düşen binlercesinin topraklarına dönmesine vesile olmasını diliyoruz”  dediler. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Genco Erkal: Seyirci kalmamamız gerekiyor

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Barış ödülü alması gerekenler içeride

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...