20 Nisan 2016 11:05

CHP'li Yakup Akkaya: Hükümet taşeron işçiden rüşvet istiyor

İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, Hükümetin taşeron işçilere kadro yerine önerdiği “özel sözleşmeli personel” teklifine tepki gösterdi.

Paylaş

İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, Hükümetin taşeron işçilere kadro yerine önerdiği “özel sözleşmeli personel” teklifine tepki gösterdi. Akkaya, hükümetin geçici kadro karşılığı işçilerden kazanılmış haklarından vazgeçmesini istemesini “rüşvet talebi” diye niteledi. 

Akkaya, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarafından verilen “Taşeron İşçilerinin Kadrolu İşçi Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” ile ilgili olarak önceki gün Meclis Genel Kurulu’nda konuştu. Akkaya, taşeron sisteminin işçileri sömüren bir sistem olduğunu ve devletin bu sömürü sistemine izin vermemesi gerektiğini belirterek, AKP’nin “herkese kadro” diyerek duyurduğu çalışmanın da işçileri aldatma amaçlı olduğunu söyledi. 

Akkaya, AKP hükümetinin yeni bir statüyle kamuda çalışacak taşeron işçilerden “rüşvet “istediğini belirterek, işçilere kadro karşılığında kıdem tazminatlarından, yıllık izinlerinden, sendikalaşma haklarından ve toplu iş sözleşmesiyle kazandıkları haklardan vazgeçmeleri şartı sunulduğunu hatırlattı. 

Akkaya, “Taşeron sistemi devlet sermaye sınıfının gayri meşru ilişkisinden doğan işçi sınıfının kanını emen bir sülüktür. Taşeronlaşma, yoksulluğa pansuman olarak görünen ancak yoksulları hem öldüren hem de süründüren bir sistemdir. Taşeronlaşma, işçi sınıfını sendikasızlaştırmayla vuran hain bir pusudur” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hasta yakınları eylem yaptı: Sürenkök geri gelsin

SONRAKİ HABER

Teknokent'te işten atılan işçilere verilen sözler tutulmuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...