20 Nisan 2016 07:19

Ankara Valiliği Sıhhiye Meydanını yasakladı

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB tarafından Ankara Sıhhiye Meydanı'nda kutlama yapılması için yapılan başvuru Ankara Valiliği tarafından reddedildi.

Paylaş

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB tarafından Ankara Sıhhiye Meydanı'nda kutlama yapılması için yapılan başvuru, Ankara Valiliği tarafından "Sıhhiye Meydanı miting alanı olmaktan çıkarılmıştır" sözleriyle reddedildi. 

1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlamaları için bu kez bir yasak da Ankara'dan geldi. Yıllardır Taksim Meydanı'nı işçilere kapatan hükümet, yasak listesine Ankara Sıhhiye Meydanını da ekledi. Özellikle sol sosyalist grupların her türlü etkinliğini şimdiye kadar yaptığı Sıhhiye Meydanı işçilere kapatıldı. Kutlama için Ankara Valiliği'ne başvuran KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'den oluşan komiteye, valilik tarafından, "Sıhhiye Meydanı Ocak ayından itibaren miting alanı olmaktan çıkarılmıştır" gerekçesi ile ret cevabı verildi. Komitenin 3 kez üst üste yaptığı başvurulardan sonuç alınamadı. 

Yapılan her 3 başvurunun kabul edilmemesi üzerine tertip komitesinin bugün kutlamanın Kolej Meydanı'nda yapılması için başvuru yapacak. (ANKARA) 

ÖNCEKİ HABER

Sinemanın notası Attila Özdemiroğlu’yu kaybettik

SONRAKİ HABER

Attila Özdemiroğlu kimdir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...