20 Nisan 2016 06:41

Torbalı'da 7 işçi metan gazından zehirlendi

İzmir Torbalı' da bir deri fabrikasının arıtma tesisinde 7 işçi metan gazından zehirlendi, işçilerden 2'sinin durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Paylaş

İzmir'in Torbalı İlçesi'ndeki bir deri fabrikasında çalışan işçilerden yedisi, arıtma tesisinin bulunduğu bölümde çamur havuzunda biriken metan gazından zehirlenince hastaneye kaldırıldı. İki işçinin sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Çaybaşı Mahallesi'nde bulunan bir deri fabrikasının arıtma tesisinde bulunan çamurların biriktirildiği 2.5 metre derinliğindeki havuzda bugün 09.30 sıralarında arıza yaşandı. Bunun üzerine işçilerden biri, arızayı gidermek için havuza girdi. İçinde bir miktar çamur bulunan havuzda metan gazının biriktiğinden habersiz işçi, baygınlık geçirdi. Bunun üzerine fabrika çalışanı dört işçi, baygınlık geçiren arkadaşını kurtarmak için havuza girince onlar da metan gazından zehirlendi. Kurtarma çalışmasına katılan iki işçi de havuzun başında metan gazından etkilenince zehirlenen personel sayısı yediye ulaştı.

Bunun üzerine fabrikadaki işçiler, AKS 110 ve sağlık ekiplerini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine fabrikaya gelen AKS 110 ekipleri, havuz içinde ve başında baygın halde duran işçileri kurtardı. Zehirlenen yedi işçi, AKS 110 aracı ve ambulansla Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede ilk müdahalesi yapılan işçilerden durumu ciddi olan ikisi, ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Öte yandan; işçileri hastaneye kaldıran bir ambulans yolda maddi hasarlı kazaya karıştı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye basın özgürlüğünde 2 sıra daha geriledi

SONRAKİ HABER

İstismar davasında Ensar Vakfı ve KAİMDER de müdahil oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...