20 Nisan 2016 05:10

Ensar Vakfı davası öncesi olağanüstü hal, kadınlara engel

Karaman'daki Ensar Vakfı'nda çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunan öğretmeni yargılanacağı davanın duruşması öncesi kentte adeta olağanüstü hal

Paylaş

Karaman'daki Ensar Vakfı'nda çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunan eğitmenin yargılanacağı davanın ilk duruşması öncesi kentte adeta olağanüstü hal ilan edildi. Davayı takip etmek için kente gelen kadınlar kısa süreli engellenirken, kimsenin adliye binasına yaklaşmasına izin verilmiyor. 

Karaman'da Ensar Vakfı ve KAİMDER'e bağlı yurt ve evlerde çocuklara cinsel istismarda bulunan Muharrem B'nin yargılanacağı davanın ilk duruşması Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Cinsel istismarın yaşandığı süreçten beri AKP'nin desteğini arkasına alan Ensar Vakfı'ndaki istismarın yargılanacağı duruşma nedeniyle kentte adeta olağanüstü hal ilan edildi. Ankara'dan yola çıkarak davanın takipçisi olan kadın grupları ise Karaman girişinde polis tarafından durduruldu. Polisler kadınların içinde bulunduğu aracı durdurarak pankart ve dövizlere el koydu. Ankara Kadın Platformu'nun bütün pankartına ve dövizlerine el konulurken, kadınlar "ince arama"dan geçirildi.

Kadınlar polis engeline tepki göstererek, "Kadınlara değil Ensar'a barikat" sloganları attı. Dövizlere flamalara el koyulurken, HDP Ankara İl Eşbaşkanı Birsen Kaya, "Hükümet yetkililer ve buradaki yerel yetkililer bugün Karaman'a giriş çıkışları engelleyerek saflarını belli etmiştir. Onlar tecavüzcülerden yana, bu uygulamaların hiçbiri yasal değil. Darbe uygulamaları bunlar" dedi. 

Bu arada kent girişinde, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Pelin Pektaş hakkında yakalama kararı bulunduğu gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı ve Karaman Çarşı Karakolu'na götürüldü.

MÜDAHİL OLACAK AVUKAT VE ÖRGÜTLER ALINMIYOR

Saatler süren polis engelinden sonra kadınlar Karaman'a giriş yaptı. Karaman Adliyesi'nin önü polis ablukasına alındı ve kimsenin adliyeye girişine izin verilmedi. Dosya avukatları haricinde müdahil olmak isteyen avukatlar ve örgütlerin de adliyeye girmesine izin verilmiyor. 

HDP'Lİ KADIN VEKİLLER KARAMAN'DA

Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek çocuk istismarı davasını HDP milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir ve Mizgin Irgat, HDP Merkezi Kadın Koordinasyonu üye Nur Aytemur ve Sultan Güneş Özcan ile Kadın Hukuk Komisyonu üyeleri de takip edecek. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Rusya: Türk hükümetiyle ilişkiler düzelecek gibi değil

SONRAKİ HABER

Meclise gönderilen 567 fezlekenin 333'ü HDP'lilerin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...