19 Nisan 2016 17:57

‘Tutuklu Gazetecilere Özgürlük’ kampanyasına destek büyüyor

Özgür Gazeteciler Cemiyeti tarafından başlatılan ‘Tutuklu Gazetecilere Özgürlük’ kampanyasına Haber Nöbeti ekibindeki gazetecilerden destek

Paylaş

Özgür Gazeteciler Cemiyeti tarafından başlatılan ‘Tutuklu Gazetecilere Özgürlük’ kampanyasına destek veren Haber Nöbeti ekibindeki gazeteciler, kampanyanın büyütülmesi çağrısında bulundu.

Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) tarafından 13 Nisan’da internet üzerinde başlatılan ‘Tutuklu Gazetecilere Özgürlük’ kampanyası, tüm hızıyla devam ediyor. “change.org” sitesi üzerinden başlatılan imza kampanyasına her kesimden yoğun ilgi var. Süren kampanyaya bir destek de, bölgede görev yapan gazetecilerle dayanışmak amacıyla Haber Nöbeti kapsamında bölgeye gelen gazetecilerden geldi.

‘ÖGC EMEK VEREN BİR ÖRGÜT’

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Haber Nöbeti çalışması için de büyük bir çaba verdiğini dile getirdiği ÖGC’nin aynı zamanda değerli ve emek çabası veren bir gazetecilik örgütü olduğunu söyledi. Polat, Türkiye’de tutuklu ve hükümlü olan 31 gazetecinin olduğunu hatırlatarak, Türkiye’de gazetecilerin gözaltına alındığı ve tutuklandığı esnada sorulan sorulara dikkat çekti. Tutuklu olan gazeteciler için dayanışmanın önemine işaret eden Polat, duyarlı herkesi imza kampanyasını desteklemeye çağırdı.

‘BASKILARI DÜNYA KAMUOYUNA TAŞIMALIYIZ’

Gazeteci-Yazar Celal Başlangıç öncelikle basın özgürlüğü için bütün gazetecilerin toplu olarak örgütlü bir mücadele vermesi gerektiğinin altını çizerek, Türkiye’de basın özgürlüğünü ortadan kaldıran bütün girişimlere karşı demokratik mücadelenin verilmesinin önem arz ettiğini belirtti.

Türkiye’de kuşatılmış medya ortamına karşı güçlerin birleştirilmesinin artık bir zorunluluk halini aldığını vurgulayan Başlangıç, basının kuşatılmasına karşı sessiz kalınmaması gerektiğini sözlerine ifade etti. Başlangıç, “Yapılan uygulamaları uluslararası alanda teşhir etmeliyiz. Sadece imza kampanyası değil basına yapılan hukuksuzlukları herkesin görmesi için dünya kamuoyuna taşımalıyız” diye konuştu.

‘SOSYAL MEDYAYI AKTİF KULLANARAK DESTEK VERECEĞİM’

Haber Nöbeti ile Türkiye’de gazetecilik mesleğinde görülmemiş bir dayanışmanın sergilendiğini anımsatan Gazeteci Ceyda Karan ise yapılan bu baskılara karşı bu gibi dayanışma çalışmalarına yoğunluk verilmesi gerektiğini söyledi.

Bölgede gazetecilerin baskı altında mesleğini yaptığını ifade eden Karan, bu kapsamda ÖGC’nin başlatmış olduğu kampanyanın önemli olduğunu kaydetti. Kampanyanın sürdürülmesi için sahiplenilmesi gerektiğini de belirten Karan, başta duyarlı bütün gazeteciler olmak üzere herkesi destek vermeye çağırdı. 

‘GAZETECİYİM DİYEN HERKES DESTEK VERSİN’

Özgür Gazeteciler Cemiyeti tarafından başlatılan kampanyayı önemli bulduğunu belirten Serbest Gazeteci Tuğba Tekerek, “Keşke ÖGC yerine batılı gazeteciler, meslektaşları için böyle bir duyarlılık gösterip kampanyayı başlatsaydı” dedi. Tekerek, batıda gazetecilik yapan meslektaşların bölgedeki gazetecilere sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak, gazetecilerin yaşadığı sessizliği eleştirdi. Gazetecilik meslek ilkelerini temel alan bütün gazetecilere ÖGC’nin imza kampanyasına destek vermesi çağrısında bulunan Tekerek, gazeteciyim diyen herkesin kampanyayı imzalamasını istedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mesut Kara’nın yeni kitabı Mülksüz ve Çıplak yayımlandı

SONRAKİ HABER

‘Tuna Bedesten Bizim Kıraathane’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...