19 Nisan 2016 17:51

Öteberi fanzinin üçüncü sayısı yayımlandı

Bu sayısında Zeki Müren’i kapağına konuk eden “goygoycu fanzin” Öteberi, okurlarına Mesut Bahtiyar’dan yazılar sunuyor.

Paylaş

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden 4 arkadaşın çıkardığı ve ilk sayısı Şubat 2016’da yayımlanan Öteberi fanzinin Zeki Müren’li 3. sayısı okurla buluştu. Öteberi’nin bu sayısına, BirGün gazetesinde haftalık medya köşesi yazan Ümit Alan da bir anısını kaleme alarak destek verdi. Yayımcılarının, “siyaset ve edebiyatın da kıyılarına uğrayarak başıbozukluğu somutlaştırmak istiyoruz” diyerek tanıttığı fanzin, bugüne dek “mizahi bir tarzda” yayın hayatını sürdürmeye çalıştı.

Öteberi’nin 3. sayısında, fanzinin yayımcıları olan Efe Sönmez, Volkan Güreş, Kubilay Kos ve Ozan Tokgöz’ün yazılarının yanı sıra, Özlem Önder ve Kübra Toprak’ın da işleri yer alıyor. Beyza Bölükbaşı’nın redaksiyonunu yaptığı fanzinde ayrıca; Yusuf Mocu, Erman Akkuş, Esra Sinav ve Burak Okut’un karikatürleri de var.

Öteberi, 3. sayısının kapağında, Türk Sanat Müziği Sanatçısı Zeki Müren’e de anlamlı bir gönderme yapıyor. Bir film ile propaganda afişinden esinlenilerek yapılan kapak, Müren’in bir şarkısında değindiği Mesut Bahtiyar’la iç sayfalarda tamamlanıyor.

Öteberi fanzin, şu an için hiçbir kitabevine bırakılmıyor. Fanzini edinmek isteyenlerin oteberifanzin@gmail.com adresine e-posta göndermeleri gerekiyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Objektiften şehrin günlükleri

SONRAKİ HABER

Mesut Kara’nın yeni kitabı Mülksüz ve Çıplak yayımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...