19 Nisan 2016 16:19

Ayrancılar’da hazırlıklar başladı

Torbalı Ayrancılar sanayi bölgesinde bulunan Süperpak fabrikasının işçileri, Ayrancılar’da 1 Mayıs için bir toplantı yaparak, 1 Mayıs komitesi kurdu

Paylaş

Torbalı Ayrancılar sanayi bölgesinde bulunan Süperpak fabrikasının işçileri, Ayrancılar’da 1 Mayıs’ın kutlanması için bir toplantı yaparak, 1 Mayıs komitesi oluşturdu. 

Süperpak işyeri temsilcilerinin çağrısıyla bir kafeteryada toplanan işçiler, geçen yıl Ayrancılar’da ilk kez yapılan 1 Mayıs kutlamasını değerlendirerek, bu yıl yapılacak 1 Mayıs kutlaması için işyerlerinde, Ayrancı ve Torbalı sanayi bölgesinde yürütecekleri çalışmayı planladı. 

Toplantıda, geçen yıl Ayrancılar’da ilk kez düzenlenen 1 Mayıs kutlamasının çok tartışıldığı, yapılan yürüyüş ve çalınan marşların, alışkın olmayan çevre insanı tarafından anlaşılamadığı dile getirilerek, buna rağmen işçilere büyük moral olduğu ifade edildi. 

Bu yıl yapılacak 1 Mayıs çalışmasının yürütülmesi için işyerinde 10 kişilik komite oluşturuldu. Ayrıca Sepiciler, Form Mukavva ve Yatsan gibi örgütlü işyerlerinin temsilcileriyle görüşerek ortak 1 Mayıs komitesini oluşturma, çağrı bildirisi ve çağrı afişleri hazırlama kararları alındı. 

Ayrıca diğer fabrikalarla 1 Mayıs’ı planlamak için 24 Nisan’da işyeri komiteleriyle piknikte bir araya gelinmesi planlandı. 

Toplantıya katılanlardan 1 Mayıs günü çalınacak müziklerden, atılacak sloganlara kadar önerileri alan komite, hazırlıkları bu yönde sürdürecek. 

Toplusözleşme süreci tıkanan ve arabulucu aşamasında olan Süperpak işçileri bu 1 Mayıs’ta, “Sadaka değil toplusözleşme” talebini dile getirecek pankart ve sloganlarla katılma kararı aldı. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Şırnak'ta çatışma:1 astsubay 1 uzman çavuş hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

DERİTEKS ve TÜMTİS 1 Mayıs'ta Çanakkale’ye gitmeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa