25 Nisan 2012 13:58

‘İşverene ceza değil, teşvik verin’

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Tuğrul Kutadgobilik, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Yasa Tasarısı’nı eleştirdi. İşverenlere dönük cezai yaptırımların tasarıya “bonkorce” yerleştirildiğini savunan Kutadgobilik, tedbirleri almış olan işverenin de iş yerinde oluşacak kazalardan sorumlu tutulmaması isted

‘İşverene ceza değil, teşvik verin’
Paylaş

İŞVERENİN SORUMLU OLMASIN!

Açılışta konuşan TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kutadgobilig, Mecliste komisyonlarda görüşmeleri süren İSG Yasa Tasarısı’nın büyük sorunlara yol açacağını savundu. Tasarıya ilişkin itirazların işverenlerin işçilerin sağlını düşünmediği anlamına gelmeyeceğini söyleyen Kutadgobilik, yasa için gerekli altyapının olmadığını söyledi.
Tasarının bu haliyle yasalaşması halinde işyeri hekimi çalıştırma zorunluluğu bulunan işyeri sayısının 35 binden 1 milyon 300 bine çıkacağını ifade eden Kutadgobilik, 50 işçinin altındaki işyerlerinin yasa kapsamına alınmasına karşı çıkarak, bunun “ekonomi geneline olumsuz etkide bulunacağı”nı ifade etti.

PATRONLAR UYGULAMAYACAK

“Dönüp dolaşıp kazalardan işverenlerin sorumlu tutulmasını anlayamıyoruz” diyen Kutadgobilig iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alanlara mükafat verilmesini ve teşvik edilmesini istedi. Kutadgobilik, “yasa uygulanabilir değil” diyerek, yasa bu haliyle geçse de işverenlerin uygulamayacağını ifade etmiş oldu. (Ankara/EVRENSEL)


ÇELİK: YERİN ALTINA GİRMEK İSTİYORUM

Çalışma Bakanı Faruk Çelik ise, İSG Yasası’nın acil bir ihtiyaç olduğunu belirterek, “İş kazası yaşandığında omuzlarıma öyle bir yük biniyor ki, yerin altına girmek istiyorum” diye konuştu. Meclis tatile girmeden tasarıyı yasalaştıracaklarını ifade eden Çelik, “Çözülmesi gereken bir sorun konusunda ittifak ettik, ‘Müstakil İSG Yasamızın olmaması büyük bir eksikliktir’ dedik ve bu yasayı Meclis’e taşıdık. Bu tasarının her maddesini, her fıkrasını konuşmaya hazırız. Varsa bir katkı, olmaya hazırız. Ama bu yasanın çıkmaması konusunda bir perde arkası gayret gösteriyorsanız, bu ne işverenlerimize yakışan bir durumdur, ne sendikalarımıza yakışan bir durumdur.” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Hemşirelik öğrencileri adalet istiyor

SONRAKİ HABER

Erdoğan: İmam Hatipler ülkenin gözbebeği olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...