19 Nisan 2016 14:52

Kamu emekçileri ek göstergelerini istedi

BES üyeleri yardımcı hizmetli kamu emekçilerine ek gösterge talebine yönelik topladığı imzaları bakanlık devlet personel başkanlığına teslim etti

Paylaş

BES üyesi kamu emekçileri, yardımcı hizmetli kamu emekçilerine ek gösterge talebine yönelik ülke genelinde topladığı imzaları bakanlık devlet personel başkanlığına teslim etti.

Çalışma Bakanlığı önünde açıklama yapan BES Genel Başkanı Fikret Aslan, “Bugün itibariyle tüm kamu kurumlarında görev yapan 100 binin üzerinde yardımcı hizmetli kamu emekçisi ağır geçim ve çalışma koşulları altında görev yaptığı gibi adaletsiz yasal düzenleme ve uygulamalarda da sorunlar yaşamaktadır” dedi. Yardımcı hizmetli kamu emekçilerinin kendi işlerinin yanı sıra ana hizmetleri de yaptığını ifade eden Aslan, özellikle AKP Hükümeti döneminde kamusal hizmetlerinin taşeronlaştırılmasıyla yardımcı hizmetlilerin sorunlarının daha da büyüdüğünü söyledi. Yardımcı hizmetli kamu emekçilerinin en önemli sorunlarından birinin ek gösterge hakkından yoksun çalışmak olduğunu aktaran Aslan, “Ek gösterge, aylık ücreti etkilediği gibi emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin de miktarını önemli ölçüde etkilemektedir” diye konuştu. Aslan, diğer hizmet sınıflarının tamamında kazanılmış hak aylıkları veya kadro dereceleri bakımından 1, 2, 3 ve 4 derecelerde bulunacakları için ek göstergeler söz konusu iken yardımcı hizmetler sınıfı personelinin bu haktan yararlanamamasını Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırılık olarak değerlendirdi. Aslan, dilekçe kampanyasına katılan ve destek veren kamu emekçilerinin insanca yaşam ve çalışma koşullarına sahip çıkmak adına konunun takipçisi olacaklarını dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

Mülteciler, Torbalı’dan zorla göç ettirildi

SONRAKİ HABER

ERÜ'de katlamalı harç geri döndü öğrenciden ek harç istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa