19 Nisan 2016 14:06

Polis 7 aylık hamile kadını vurdu

Van’da bir evi tarayan özel harekat polisleri evi, 7 aylık hamile kadını vurdu. Vurulan kadının hastaneye farklı bir isimle yatırıldığı söylendi.

Paylaş

Van’ın Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi’nde bir eve baskın düzenleyen özel harekat polisleri, evdekileri taradı. Saldırıda 7 aylık hamile Remziye Bor göğsüne ve boynuna isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı.

Van’ın merkez İpekyolu ilçesi Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi’nde bir özel harekat polisinin yaşamını yitirdiği, bir polisin de ağır yaralandığı saldırının ardından mahalledeki bir eve baskın düzenleyen özel harekat polisleri terör estirdi. Bor ailesinin evini tarayan özel harekat polisleri, 7 aylık hamile olan Remziye Bor’u vurdu. Saldırıda göğsü ve boynuna 3 kurşun isabet eden Remziye Bor, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı..  Gazetemiz baskıya girdiği sırada Bor ve bebeğinin hayati tehlikesi devam ediyordu. 

FARKLI BİR İSİMLE KAYIT YAPTIRMIŞLAR

Van Gölü Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin iki sokak ötesindeki evde taranan Bor’un yakını Cemil Bor, “Remziye evde tekti. Olay okulun orda yaşanmış ardından polis eve baskın yaparak Remziye’yi taramış” dedi.  Polislerin hastaneye getirdikleri Bor’u farklı bir isimle kaydettiğini ileri süren Bor, “Evde kimliğine ve bütün bilgilerine sahipti demek ki. Polis Bor’u bir gerilla ya da militan olarak göstermek istedi” dedi

6 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan baskında Bor’un eşi İslam Bor’un yanı sıra aynı mahallede başka bir adrese yapılan baskında ise Şahin Sönmez, Ersin Sönmez, Levent Sönmez, Ali Öner ve Sebile Abi isimli yurttaşlar gözaltına alındı. Gözaltına alınanların darbedildiğini de iddia eden Cemil Bor, “Gözaltındakiler hastaneye getirilirken yüzlerinde darp izi gördük. Avukatla birlikte doktorun yanına gittiğimizde doktor hiçbir darp izi görmediğini iddia etti” dedi. (Van/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Karaman’da Valilikten basın açıklaması ve eylem yasağı

SONRAKİ HABER

Mersin’de Renkler ve Diller Konseri'nde 'barış' vurgusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...