19 Nisan 2016 13:15

Bursa’da din öğretmeninden öğrencilere istismar iddiası

Bursa'da bir ilkokulda Din öğretmeni M.Y’nin 4 sınıfta okuyan 10’un üzerinde erkek ve kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi.

Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
Bursa

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan Balabanbey Dört Çelik İlkokulunda  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni M.Y’nin 4 sınıfta okuyan 10’un üzerinde erkek ve kız öğrenciye cinsel istirmarda bulunduğu iddia edildi. İddialar üzerine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Okul müdürü M.Y.’nin henüz okuldan uzaklaştırılmadığını soruşturmanın beklendiğini söyledi.

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan Balabanbey Dört Çelik İlk Okulunda bir cinsel istismar olayı yaşandığı iddia edildi. Okulda görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni M.Y’nin 4 sınıfta okuyan 10’un üzerinde erkek ve kız öğrenciye cinsel istirmarda bulunduğu öne sürüldü

Çocukların ifadesine göre M. Y.'nin ders saatlerinde elle tacizlerde bulunduğu, ödevlerini kontrol ettiği zaman kendi ismiyle öğrencilerin ismini yazıp kalp çizdiği iddia edildi.

AİLELER ENDİŞELİ VE TEDİRGİN

Cinsel istismarın açığa çıkması üzerine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Okulda yaşanan cinsel istismar olayı veliler tarafından tepkiyle karşılanırken, okul yönetimine ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni M.Y’ ye büyük bir öfke oluştu. Veliler endişe içersinde olayın açığa kavuşturulmasını bekliyor. 

Balabanbey Dört Çelik İlk Okulu müdürünün; “Olayınkendilerinin dışında gerçekleştiğini söylerken cinsel istismarda adı geçen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğrtmeni M.Y’nin incelemesi devam ediyor halen. M.Y’nin şuanda  görevinden uzaklaştırma gibi bir durumunun olmadığı gerekli incelemelerin sonucunda bir karara varılacağını söylerken, olayın soruşturması gerekli merciler tarafından yapılıyor” dedi.

 

ÖNCEKİ HABER

Game Of Thrones yeni fragman yayınladı

SONRAKİ HABER

Karaman’da Valilikten basın açıklaması ve eylem yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...