19 Nisan 2016 08:39

Cizre'de 600 aile 'Kardeş Ailesi' ile buluştu

Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından başlatılan 'Kardeş Aile' kampanyası kapsamında Cizreli 600 aile, gönüllü aileler ile buluştu.

Paylaş

Sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların 79 gün sürdüğü ve katliamın yaşandığı Şırnak'ın Cizre ilçesinde, yaşam yeniden inşa ediliyor.

Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından başlatılan "Kardeş Aile" kampanyası ile ise halkın yaraları hem maddi hem manevi olarak sarılıyor. 

Kampanya kapsamında yurt içi ve yurt dışında yaşayan 600'ü aşkın gönüllü aile, Cizreli ailelerle buluştu. Kampanyayı yürüten aktivistler, Cizre'de tespit ettikleri 1000 aile ile gönüllü aileleri buluşturmayı hedefliyor. 

"Kardeş Aile" kampanyası çalışmalarına ilişkin bilgi veren Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden aktivist Yunus Orak, Cizîr'deki katliam ve yıkımın ardından ailelerin sorunlarını çözerek, yaralarını sarmak istediklerini belirtti. Orak, "Kampanyanın başlaması ile aileler sahiplenilmeye başlanıldı. 600 aileyi, gönüllü aileler ile buluşturduk. Halkımız Cizîrli aileleri Kobanê ve Şengal ruhuyla sahipleniyor. Kampanya sadece Cizîr'in inşasıyla ilgili. Maddi bir yardım değil. Aileleri buluşturarak manevi bir paylaşımın da olmasını, acıların azalmasını hedefleniyoruz" diye konuştu.

Kampanyaya Avrupa'dan yoğun ilgi gösterildiğini kaydeden Orak, şunları aktardı: "Bu kirli savaşta babalarını, annelerini ve çocuklarını kaybedenler için Avrupa'daki ailelerin onları sahiplenmesi, onları bu travmadan biraz olsun kurtarıyor. Kampanyaya dünyanın dört bir tarafından daha fazla destek olunması çağrısı yapıyoruz." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

40 yaşın üstündekiler ‘haftada 3 gün çalışmalı’

SONRAKİ HABER

Denizli’de kadın cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...