19 Nisan 2016 08:29

MHP'de olağanüstü kongre tarihi 15 Mayıs

MHP'yi kurultaya götürmek için atanan kayyım, partinin kurultay tarihini 15 Mayıs olarak belirledi. MHP yönetimi ise, 'karar yok hükmünde' dedi

Paylaş

MHP'ye atanan kayyım heyeti, dün gerçekleştirdikleri ve yaklaşık 10 saat süren toplantının ardından aldıkları kararlara ilişkin yazılı açıklama yaparak kongre tarihini 15 Mayıs olarak belirlediklerini duyurdu.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 8 Nisan'daki ilamı gereğince, Milliyetçi Hareket Partisi Olağanüstü Büyük Kongresi'nin toplantıya çağrılması ve gerekli işlemlerin icrası hususunda kendilerine "Çağrı Heyeti" sıfatıyla yetki verildiğini anımsatan heyet üyeleri, şunları ifade etti:

"Söz konusu kararın verdiği yetki ile MHP Parti Tüzüğü'nün ilgili hükümleri gereği olağanüstü büyük kongrenin yerine getirilmesi amacıyla gerekli iş ve işlemler başlatılmıştır. Süreç, Çağrı Heyeti sıfatıyla tarafımızca yürütülecek olup, ilk olağanüstü toplantının 15 Mayıs 2016 tarihi saat 10.00'da, gerekli çoğunluğun sağlanamaması halinde ise ikinci olağanüstü genel kurul toplantısının aynı yerde ve saat 10.00'da, 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağı hususunda karar alınmıştır."

Kongrenin yeri ise daha sonra açıklanacağı bildirildi. 

MHP'DEN KARARA İLK TEPKİ

MHP Genel Başkanı Semih Yalçın, kayyum heyetinin kongre tarihi olarak 15 Mayıs'ı belirlemesine ilişkin olarak, "Temyize müracaat edildiği andan itibaren Yargıtay kararı kesinleşene kadar bu kongre gerçekleşemez" görüşünü savundu.

Genel Merkez geçen cuma Yargıtay'a başvurmuştu. Bu noktadan sonra gözler 15 Mayıs'a kadar Yargıtay'dan bir karar çıkıp çıkmayacağında olacak. Muhaliflere göre Yargıtay'dan karar çıkmazsa kurultay yapılacak. 

AKŞENER'E İHRAÇ YOLU 

MHP'de Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bayrak açan isimlerden Meral Akşener, CNN Türk canlı yayınında "Baş paralelci Bahçeli" ifadelerini kullanmış, Genel Merkez Akşener hakkında soruşturma başlatmıştı. Kulislerde, Akşener'in ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilebileceği konuşuluyor. MHP'de genel başkan adaylarından Sinan Oğan da geçen yıl ağustos ayında partiden ihraç edilmiş, dava açarak kasım ayında partiye dönmüştü. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 2018 tarihine kadar kurultay yapılmayacak sözlerine karşın bu kararın alınması partide hareketlilik yarattı. 

MHP'de kurultay çağrısı yapan çok sayıda genel başkan adayı bulunuyor. Koray Aydın, Sinan Oğan, Meral Akşener, Ümit Özdağ, bahçeliye karşı yarışacak. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Meteoroloji uyardı: Hava sıcaklıkları 10-15 derece azalacak

SONRAKİ HABER

40 yaşın üstündekiler ‘haftada 3 gün çalışmalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...