19 Nisan 2016 05:37

Sokak sokak, cadde cadde bütün meydanları doldurarak

Bu 1 Mayıs, işçi ve emekçilerin her biri son derece önemli olan ortak talepler etrafında birleşmesi açısından da önemli bir durum arz ediyor

Paylaş

Aslantürk ÖZKAVAK
DEÜ Hastanesi SES Üyesi Sağlık Emekçisi/İzmir

Ölümlerin, yakıp yıkmaların işçi cinayetlerinin esnek çalıştırmanın ve taşeron işçilerin taleplerinin karşılanmadığı, Renault’da direnen işçilerin bu yıla damga vurduğu işçi ve emekçiler açısından hayal kırıklıklarıyla dolu bir yılı geride bırakıp yeni bir 1 Mayıs’ı karşılamaya hazırlanıyoruz. Bu 1 Mayıs belki de diğerlerine göre daha farklı olacak. Hem her yerde ve kitlesel olarak kutlanmasından hem de taşeronların, emekçilerin, kadınların, öğrencilerin kısaca her kesimden herkesin hak kayıplarıyla geçirmiş olduğu bir yılın ardından bu 1 Mayıs daha da önem kazanmaktadır.
Ayrıca bu 1 Mayıs, işçi ve emekçilerin her biri son derece önemli olan ortak talepler etrafında birleşmesi açısından da önemli bir durum arz etmektedir. Bu önemli talepler; en başta kıdem tazminatın kaldırılmaması, kiralık işçilik yasasının bir an önce geri çekilmesi, esnek çalışmanın ortadan kaldırılması, ek zam taleplerinin karşılanmasıdır. En son gündeme getirilen “Taşeronu kaldırıyoruz” aldatmacasının yerine getirilmeye çalışılan ÖSP (özel sözleşmeli personel) yasasının Meclise getirilmeden derhal geri çekilerek hiçbir koşul ortaya sürmeden tüm taşeronda çalışan arkadaşların asıl iş yardımcı iş ayrımı gözetmeksizin kadroya alınması da taleplerimizin arasındadır.
Ayrıca 657’deki iş güvencesinin kaldırılmaması ve eğitim ve sağlıkta özelleştirmelere son verilerek herkese nitelikli ulaşılabilir eşit ve ücretsiz sağlık hizmeti sunulması, eğitimde fırsat eşitsizliğinin ortadan kaldırılması da taleplerimizin içindedir.
Ancak şu anda uygulanan politikalar bunun tam tersi yönünde gelişmektedir ve emeğimize alın terimize yönelik saldırılar şiddetini artırarak sürmektedir. İşte bütün bu saldırılara karşı bu 1 Mayıs, milyonlarca emekçi kitlesinin alanları ve sokak sokak, cadde cadde bütün meydanları doldurarak emekçi düşmanı politikalar karşısında sermayenin ve hükümetin saldırı politikalarının geri püskürtülmesi için oldukça yol gösterici ve birleştirici bir güce
sahip...
Yaşasın 1 Mayıs!
Yaşasın işçilerin ve emekçilerin birliği!

ÖNCEKİ HABER

İkitelli - Güneşli havzasında 1 Mayıs takvimi belli oldu

SONRAKİ HABER

Termo Teknik’te geçinebilmek için pazarları da çalışıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...