18 Nisan 2016 13:11

New York Gypsy All Stars İstanbul’da

Modern balkan müziğinin Amerika’da ve dünyadaki en önemli, yenilikçi temsilcileri arasında olan New York Gypsy All Stars İstanbul’da.

Paylaş

New York Gypsy All Stars, ikinci albümlerinin tanıtım konseri için Avrupa, Türkiye, ABD, Umman, Priştine’de konserler verecek.

New York Gypsy All Stars 19 Nisan’da İstanbul’da, 21 Nisan’da Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında Ankara’da dinleyicisi karşısına çıkacak. New York Gypsy All Stars’ın her bir üyesi kendi ülkelerinin çağdaş müzik ortamlarında yetişen ama Amerika’da Julliard, Berklee gibi dünyanın en iyi caz ve klasik müzik okullarında eğitim gören müzisyenlerden oluşuyor. Funk, caz  ve Anadolu ezgilerini Balkan tınıları ile çok iyi harmanlamış ve sahne performanslarıyla adından çokça bahsedilmiş bir topluluk olan New York Gypsy All Stars, Al Di Meola’dan  Zülfü Livaneli’ye, Hüsnü Şenlendirici’ye birçok sanatçıyla ortak projeler yaptı. 

Anadolu ve Balkan motiflerini salsa ritimlerinden Hint dansları vurgularına, modern elektronik alt yapılara uzanan bir yelpazede sunan grup ikinci albümleri ‘Dromomania’yı 2015 aralığında çıkardı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Felaket günlerinde edebiyat

SONRAKİ HABER

‘Gazeteciler mesleklerini yapamaz hale geldi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...