18 Nisan 2016 13:03

HDP, Kilis Valisini Bakan Ala’ya sordu

HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım Kilis Valisinin sorumluluğunu yok sayan açıklamalarını İçişlerini Bakanı Efkan Alaya’ya sordu.

Paylaş

HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım, Kilis Valisinin Kilis'e roket mermilerinin düşmesi üzerine "bizim üzerimize de gelebilir, abdestsiz dışarı çıkmıyoruz" şeklinde sorumluluğunu yok sayan açıklamalarını İçişlerini Bakanı Efkan Alaya’ya sordu. 

Bakan Ala’nın yanıtlaması istemiyle Meclise soru önergesi veren Yıldırım şunları ifade etti: “2011 yılında başlayan Suriye iç savaşı sonrası Suriye sınırındaki bazı yerler barbar İŞİD çetelerinin denetimine girmiştir. Kilis sınırımızdaki barbar İŞİD çetesinin Kilis’i hedefleyerek attığı füzeler nedeniyle yurttaşlarımız yaşamlarını yitirmiş ve yaralanmışlardır. İŞİD’in beşinci kez roket mermisiatması sonrasında Kilis Valisi basına verdiği röportajında “Her zaman bizim üzerimize de gelebilir, abdestsiz dışarıya çıkmıyoruz.” ifadesini kullanmıştır. İlin en yüksek mülki idare amirinin bu şekilde beyanda bulunması görev alanına dair soru işaretleri oluşturmuştur.”

Yıldırım, Bakan Ala’ya şu soruları sordu:

* Halkın güvenliğini sağlamakla görevli Kilis Valisininsorumluluğunu gizlemeye çalışan beyanlarıyla ilgili olarak herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır?

* İlk roket mermisinin atılmasından beşinci kez atılışına kadar geçen süre boyunca bakanlığınızın araştırmaları ve tespitleri nelerdir?

* Beş roket mermisinin atılması sonrasında bu duruma ilişkin Kilis’te alınan önlem var mıdır?Varsa ne tür önlemler alınmıştır?

* Kilis Valisini görevden almayı düşünüyor musunuz? (AnkaraEVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Arap Parlamentosu da Hizbullah’ı terör örgütü ilan etti

SONRAKİ HABER

Behçet Necatigil 100 Yaşında Sergisi açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...