18 Nisan 2016 12:44

Vekillere ve halka gözdağı verilmek isteniyor

Emek Partisi Antalya İl örgütü Kızılarık Cemevinde düzenlediği 'Türkiye Nereye Gidiyor' başlıklı panelinde dokunulmazlıklar konuşuldu

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Anayasa’ya ek madde değişikliği ile milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmak istenmesine ilişkin konuşan CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Genel Başkanları Kılıçdaroğlu’nun basına konuşulmaması konusunda vekilleri uyardığını belirterek, kendi tavrının başından belli olduğunu kürsü dokunulmazlığı dışında tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasından gerektiğini söyledi. 

Emek Partisi Antalya İl örgütü Kızılarık Cemevinde düzenlediği “Türkiye Nereye Gidiyor” başlıklı panelinde CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ve EMEP MYK Üyesi Levent Tüzel’in gündeminde dokunulmazlıklar vardı. 

BAŞKANLIĞA GİDEN YOL

Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmak istenmesine ilişkin konuşan Tüzel “Bu gün dokunulmazlık tartışmalarının asıl amacı HDP’siz bir Meclis düşüncesinden kaynaklanıyor. Başkanlığa giden yolun aşılması için bir ön çalışma yapılıyor. AKP iktidarı kendisine ayak bağı olarak gördüğü ilerici ve aydın vekilleri tasfiye etme ve onları etkisizleştirme yollarını arıyor. Bu suçları mahkemenin önüne taşıyacağız dediği yargı, talimatlandırılmış ve direktif verilmiş bir yargı olacaktır. HDP ve CHP’nin ‘Dik duracağız’ demesi gerek” dedi. 

PARTİ İÇİNDE ÇOK TARTIŞACAĞIZ

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ise partisinden basına konuşulmaması uyarısı geldiğini belirtti ancak ‘hayır’ yönünde oy kullanacaklarının da işaretini verdi. Nefi Kara “Biz en başında belirttik. Kimsenin kürsü dokunulmazlığı dışında dokunulmazlıkları olmasın. Fakat AKP diyordu ki yargıyı Aleviler ele geçirdi. Sonra ne yaptılar yargı paralelin elinde dediler. Biz bunlardan korkuyoruz, adil yargılama olmaz dediler. Son fezlekeler hakkında ise şu an söyleyeceğim biz halktan ve haktan, emekten yanayız. Genel Başkanımız basına demeç vermememizi söyledi. Fakat buradan anlaşılıyor ki bu konu parti içerisinde daha çok tartışılacak ve biz bu konuyu tartışmaya devam edeceğiz. Benim görüşüm belli başından beri söylediğimim yerdeyim. Burada yapılmak istenen HDP’li vekillerin düşürülmesi değil. İlerici ve halkın yanında olan vekillere ve halka göz dağı vermektir. Nasıl ki gazeteciyi, akademisyenleri alıyorlarsa içeri, halka diyorlar ki bakın biz gerekirse milletvekillerini de içeriye alırız’’dedi.

ÖNCEKİ HABER

Aziz Yıldırım, terör ve paralele karşı hükümete destek verdi

SONRAKİ HABER

Cihatçılar Lazkiye’de saldırıya geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...