18 Nisan 2016 12:41

İzmirli vekillere ‘hayır’ çağrısı

İzmir emek, demokrasi ve barış güçleri yaptıkları açıklama ile İzmirli vekillerin dokunulmazlıkların kaldırılmasına 'hayır' demesini istedi.

Paylaş

İzmir emek, demokrasi ve barış güçleri yaptıkları açıklama ile dokunulmazlıkların kaldırılmasının başkanlık sistemine yönelik yeni bir hamle olduğunu ifade etti ve  İzmirli vekilleri hayır oyu vermeye davet etti. 

AKP’nin, Anayasa’nın 83’üncü maddesine ek yaparak, Mecliste fezlekeleri bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde verdiği teklifi ile ilgili İzmir’de DİSK, KESK, TMMOB ve TTB ile kitle örgütleri açıklama yaptı. Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şubede gerçekleşen basın toplantısında mevcut düzenlemenin seçmen iradesini yok sayma olduğu belirtildi. Ayrıca kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını da istedi. 

‘ERDOĞAN’IN TALEPLERİ KARŞILANMAK İSTENİYOR’

Kurumlar adına basın açıklamasını okuyan TMMOB İzmir Dönem Sözcüsü Melih Yalçın, düzenlemenin amacıyla ilgili “İktidar, başkanlık sistemine geçiş yolunda elde edemediği çoğunluğa, milyonlarca insanın iradesini temsil eden vekilleri yargı kırbacıyla terbiye ederek, örtülü bir darbe yolu ile sahip olmak, verdiği talimatlar ile başkanlık sistemini fiilen hayata geçiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taleplerinin karşılığını vermek arzusundadır. Hırsızlıkları, yolsuzlukları dünyaca bilinir olanlar ise, mecliste bu fiillerine ilişkin hiçbir fezleke bulunmadığından dokunulmazlık zırhının ortadan kalkmasından hiçbir şekilde etkilenmeyeceklerdir” dedi. 

‘1994 BİR KEZ DAHA YAŞANMASIN’

Demokratik düzene ait elde kalan kırıntıların da yok olmaması adına ülkede yaşayan tüm kesimlerin iradesi, Mecliste temsil edilmesi gerektiğini de ekleyen Yalçın şunları dedi “Bizler, İzmir Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri olarak, 1994 yılında TBMM’nin önünde milletvekillerinin derdest edilmesiyle şahit olduğumuz ve yasal siyasetin önünü keserek on binlerce insanımızın daha yaşamını yitirmesinde pay sahibi olan görüntüleri bir kez daha görmek istemiyor, demokrasilerde halk iradesine saygının esas olduğunu hatırlatıyoruz. 

Adaletin herkes için eşit işlemediği bir ülkede bunun aksinin ise ancak darbe ve diktatörlük rejimlerine has uygulamalara bir örnek daha ekleyeceğini vurguluyoruz. Dokunulmazlıkların kaldırılmasının başkanlık sistemine yönelik bir hamle olduğun hatırlatıyor, İzmirli milletvekillerini “hayır” oyu vermeye davet ediyoruz”. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de Cem Emir anısına fidan dikildi

SONRAKİ HABER

Aziz Yıldırım, terör ve paralele karşı hükümete destek verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...