18 Nisan 2016 12:20

Meclis lojmanları 142 bin TL'ye mantolandı, 42 bine yıkıldı

Mecliste bulunan 3 lojmanın 142 bin 468 TL bedelle mantolandıktan kısa bir süre sonra yerleşke içindeki lojmanlarının tamamının 42 bin TL'ye yıkıldı

Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Meclis yerleşkesi içindeki lojmanların tadilatları ve yıkımlarına ilişkin soru önergesini Meclis Başkanı İsmail Kahraman adına, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın yanıtladı. Aydın, Meclis yerleşkesinde bulunan 3 lojmanın 142 bin 468 TL bedelle mantolandıktan kısa bir süre sonra yerleşke içindeki lojmanlarının tamamının 42 bin TL bedelle yıkıldığını açıkladı. 

Meclis'in yerleşke dışında bulunan kreşinin taşınmasına yönelik alınan bir karar bulunmadığını kaydeden Aydın, “Meclis yerleşkesi içerisinde 9 adet lojman bulunmaktaydı. Dikmen lojmanları ile TBMM yerleşkesi içerisindeki lojmanlar dahil toplam 28 bloğun mantolama işleri için 2011 tarihinde ihale yapılmıştır. 6 tanesi TBMM yerleşkesi içerisinde bulunan lojmanlardan 3 tanesinin kısmi mantolama işleri yapılmakta iken yıkım kararı alınmıştır. Üç lojmanın mantolama maliyeti 142 bin 468,26 TL'dir. Yıkıma ilişkin karar alındıktan sonra herhangi bir tadilat işlemi gerçekleştirilmemiştir” dedi. 

MOLOZLARA EK HARCAMA YAPILMADI

4 Eylül 2012 tarihindeki sözleşmesi imzalanan yıkımın 42 bin TL bedelle gerçekleştirildiğini belirten Aydın, yıkılan lojman binalarının hafriyatlarının taşınması için herhangi bir ek harcama yapılmadığını ve çıkan molozlar, hurdaların sözleşme çerçevesinde yüklenici tarafından alındığını ifade etti. Aydın, “Lojman binaları ile ilgili işlemler Sayıştay denetiminden geçmiştir. Yıkılan lojmanların alanı, açık otopark ile birlikte yeşil alan olarak düzenlenmiştir. Açık otopark atıl olmayıp personel tarafından kullanılmaktadır. TBMM Kreşi'nin taşınması konusunda alınan bir karar bulunmamaktadır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Deniz dolgu çalışmasına halk izin vermedi

SONRAKİ HABER

22. Sosyoloji Kongresi sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...