18 Nisan 2016 09:02

'Türkiye tercihini yapmalı; Ya demokrasi ya tek tipleşme'

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, partisinin 22 Mayıs’ta yapacağı Olağanüstü Genel Kuruluna ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, partisinin 22 Mayıs’ta yapacağı Olağanüstü Genel Kuruluna ilişkin açıklama yaptı. Savaş ve baskı politikalarına karşı mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Yüksek, “Daha etkin ve yetkin bir şekilde topluma hizmet edebilecek bir konumda kongreye giriyoruz” dedi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Lokali’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Kamuran Yüksek, “Sınırların dahi değiştiği bir döneme geçiyoruz. Yeni bir yüzyılın sayfası açılıyor. Türkiye de bu sürecin dışında kalamaz durumda olduğu bir gerçek” dedi. 

Yaşanan çatışmalı sürecin AKP hükümetinin politikalarının sonucu olduğunu belirten Yüksek, “Hükümet ısrarla bu sürecin şiddet zemininde ilerlemesine yol açıyor. Bu nedenle Türkiye maalesef giderek Ortadoğu’daki diğer ülkelere benziyor. Sorunları tartışarak bir değişim süreci değil, bütün kesimlerle savaşarak, çatışarak ülkeyi bu hale sokuyor” şeklinde konuştu. 

TÜRKİYENİN ÖNÜNCE İKİ YOL VAR

Türkiye’nin önünde iki seçenek olduğunu söyleyen Yüksek, “Merkeziyetçileşen, tek tipleşen bir yönde mi devam etmeli, yoksa Türkiye’nin toplum gerçeğine uygun, bütün renkleri eşit şekilde kabul eden bir yönde mi devam etmeli? Türkiye’de değişimin yönü demokrasi yönünde olmalı. AKP şiddet yolunu tercih ederek, bütün kesimleri ezmeye çalışarak sistemini tahkim etmeye çalışıyor. Biz parti olarak, partimizin temsil ettiği kesimler olarak AKP’nin bu tek tipleştirme ve merkezleştirme perspektifine karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Çünkü bu hiç bir kesimin yararına değildir. Biz tekçiliğe, merkeziyetçiliğe karşı adem-i merkeziyetçiliği savunacağız” dedi. HDP’nin AKP politikalarına karşı mücadele ettiği için Meclisten çıkarılmaya çalışıldığını ifade eden Yüksek, “AKP yanına MHP ve CHP’yi katarak siyaset yapıyor. Doğru siyaseti bir HDP yapıyordu onu da Meclis dışına atmak istiyorlar. Belediye başkanlarımıza dönük gözaltı ve baskı politikaları devam ediyor. Parti Meclis üyelerimiz katledildi” dedi.

DBP 22 MAYIS’TA OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GİDİYOR

Türkiye’de bir sistem sorunu olduğunu ifade eden Yüksek “Erdoğan ülkeyi fiilen yönetiyor. 

Ülkede bir sistem sorunu vardır ve yeni bir sistemin inşa edilmesi zorunludur. Yeni sistemi şekillendirmek için DBP olarak mücadelemizi güçlendireceğiz. Bu kapsamda Türkiye ve Kürdistan halklarının beklentilerine daha fazla yanıt olmak için parti olarak 22 Mayıs’ta Olağanüstü  Kongreye giriyoruz. Daha etkin ve yetkin bir şekilde topluma hizmet edebilecek bir konumda kongreye giriyoruz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Okul öncesi çocuklara zorunlu din eğitimi tartışıldı

SONRAKİ HABER

Antep'te 80 yıllık fıstık ağaçları bir bir yok olacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...