18 Nisan 2016 08:57

Okul öncesi çocuklara zorunlu din eğitimi tartışıldı

Bayraklılı kadınlar, Yamanlar Cemevinde, “Çocuklarda Okul Öncesi Din Eğitimi ve Zorunlu Kuran Kurslarına Kayıt” konulu panel düzenledi.

Paylaş

Bayraklılı kadınlar, Yamanlar Cemevinde, “Çocuklarda Okul Öncesi Din Eğitimi ve Zorunlu Kuran Kurslarına Kayıt” konulu panel düzenledi. Etkinliğe konuşmacı olarak ÖVDER İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce ve Eğitimci Çiğdem Keleş katıldı. 

Diyanet İşlerinin Milli Eğitim Bakanlığıyla el ele vererek okul öncesi yaş grubuna kreş görünümlü kuran kursu açmasının bir suç olduğunu belirten Çiğdem Keleş, 4-6 yaş grubu çocuklarının adeta boş bir levha durumunda olduğunu, kendi duygularını tanımlayamadığını,  bedenini tanımadığını ifade etti. “Daha soyut düşünemeyen bir çocuğu alıyorsunuz, dini bir bombardımanın içine sokuyorsunuz. Türkiye’nin de altına imza attığı Çocuk Hakları Sözleşmesinin çocuğun yararı ilkesine aykırı bir suç istiyorsunuz. Bu yaş grubundaki çocuklar soyut kavramları algılayabilecek bir yaşta değil” dedi. 

ÖVDER İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce de, kuran kursu sayısının fazlalığına dikkat çekerek, “Diyanet İşleri ve Milli Eğitim Bakanlığının ortaklığı ile dini eğitim ağı oluşturularak anaokullarından, etüt merkezlerinden başlayarak liseye kadar devam eden bir süreç başladı. Okullardaki tüm müfredat programları diyanetinde içinde olduğu bir yapı tarafından hazırlanılıp okullara uygulanıyor” dedi.

Panel velilerin soruları ve cevapları ile devam etti. Bu uygulamalar karşı öğretmenler ve velilerin birlikte hareket etmesi, okullarda yaşananların yakından takip edilmesi gerektiği konularında görüşler ifade edildi.(İzmir/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

HDP tavrını belirlemek için toplanacak

SONRAKİ HABER

'Türkiye tercihini yapmalı; Ya demokrasi ya tek tipleşme'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...