25 Nisan 2012 12:34

DİSK’ten Sıhhiye Meydanı’na çağrı

DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, 1 Mayıs’ta Ankara’da Sıhhiye Meydanı’nda yapılacak kutlamaya kitlesel çağrı yaptı.“Bölünmeye karşı 1 Mayıs’ta taleplerimizle Sıhhiye’de toplanalım” diyen DİSK’liler bildirileriyle Ankaralı emekçileri savaşlara, kadın cinayetlerine, emek sömürüsü

DİSK’ten Sıhhiye Meydanı’na çağrı
Paylaş

“Bölünmeye karşı 1 Mayıs’ta taleplerimizle Sıhhiye’de toplanalım” diyen DİSK’liler bildirileriyle Ankaralı emekçileri savaşlara, kadın cinayetlerine, emek sömürüsüne, taciz ve tecavüzlere karşı Birlik Mücadele Dayanışma Günü’nde birleşmeye çağırdı. 

Sakarya Meydanı’nda toplu bildiri dağıtımından sonra eylem yapan DİSK’lilere, KESK Dönem sözcüsü Doğan Kaya, Sosyal-İş Genel Başkanı Metin Ebetürk’ün yanı sıra, PSAKD, EMEP ve BDP İl yöneticileri de destek verdi.

İKİNCİ GÖREV DAHA KİTLESEL OLMAK

Burada açıklamayı okuyan DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Kani Beko, yıllardır yan yana, omuz omuza mücadele eden işçi sınıfını bölmek ve parçalamak isteyen güçlere karşı Ankara’da emek ve demokrasi güçlerinin Sıhhiye Meydanı’nda olacaklarını söyledi. Verilen kararlı ve güçlü mücadeleler sonucu 1 Mayıs’ın “Emek ve Dayanışma” günü olarak resmi tatil edildiğine vurgu yapan Beko, “Emek hareketimizin önünden 1 Mayıs’la ilgili ikinci bir görev daha durmaktadır. Bugünü olabilecek en geniş birliktelik içinde, çok güçlü ve etkili bir gösteriyle taçlandırmak ve 77 katliamının hesabını sormaktır. Bu yıl her zamankinden daha çok alanlarda olmaya ihtiyacımız var” diyen Beko, emekçileri talepleriyle 1 Mayıs’ta Sıhhiye Meydanı’nda toplanmaya çağırdı. Eyleme ayrıca, “Emeklilikte yaşa takılanlar” adlı bir grup da “Hükümet artık duy sesimizi” pankartıyla katıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bir derenin gözyaşları Zilan, Siirt’te sahnelendi

SONRAKİ HABER

Mahkeme puşinin altındaki yüzü tanıdı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...