25 Nisan 2012 12:31

Bir derenin gözyaşları Zilan, Siirt’te sahnelendi

Merhaba Sanat Tiyatrosu tarafından Siirt’te sahnelenen ‘Bir Derenin Gözyaşları Zilan’ adlı tiyatro oyunu yoğun ilgi gördü.SES Siirt Şubesi’nin katkıları ile Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenen oyunu aralarında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, KESK Şubeler Platformu’na bağlı sendika temsilcileri, öğrenciler ile &ccedi

Bir derenin gözyaşları Zilan, Siirt’te sahnelendi
Paylaş

SES Siirt Şubesi’nin katkıları ile Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenen oyunu aralarında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, KESK Şubeler Platformu’na bağlı sendika temsilcileri, öğrenciler ile çok sayıda kişi izledi. 1930 yılında Zilan Deresi çevresinde bulunan köylerde yaşanan katliam sırasında İpek isimli kadının yaşadıkları ve tanık olduğu olayların anlatıldığı oyunun izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Oyun ardından konuşan SES Siirt Şube Başkanı Gülhan Teki, oyun ile Siirt halkının Zilan’da yaşanan acılara ortak olduğunu belirtti.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ise güzel bir gelecek kurulması için geçmişte yaşanan acıların bilinmesi ve tarih ile yüzleşilmesi gerektiğini söyledi.

Oyunun yönetmeni Ramazan Velieceoğlu da Merhaba Sanat Tiyatrosu’nun 20 yıldır politik oyunlar sergilediğini ifade ederek, bu oyunla amaçlarının toplumun ve devletin tarih ile yüzleşebilmesini sağlamak olduğunu söyledi. (SİİRT)

ÖNCEKİ HABER

Afrika Birliği ve BM, Sudan için barış çağrısı yaptı

SONRAKİ HABER

DİSK’ten Sıhhiye Meydanı’na çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...