17 Nisan 2016 20:44

TÜPRAŞ'ta yangın: 1 işçi öldü, 1 mühendis kayıp iddiası!

TÜPRAŞ'ta saat 22.40 civarında yaşanan patlama sonrası yangın çıktı. 4 işçi yaralanırken 1 mühendisin ise kayıp olduğu ileri sürüldü.

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

TÜPRAŞ'ta saat 22.40 civarında Ham Petrol Ünitesi'nde yaşanan patlama sonrası yangın çıktı. 1 işçi hayatını kaybetti 4 işçi yaralandı. 1 mühendisin ise kayıp olduğu ileri sürüldü. Yaralanan taşeron işçilerin yanı sıra bir çok taşeron işçi alevlerden yüksekten atlayarak kurtuldu.

Yangın sonrası siren sesleri tüm Körfez ilçesini ayağa kaldırırken yangının "Eski Tüpraş"diye bilinen bölgede bulunan Karadolu-25 isimli ünitede meydana geldiği bilgisine ulaşıldı. Meydana gelen yangın nedeniyle yaralananların olduğu öğrenildi.

Yangında işçilerden Mustafa Er olay yerinde yaşamını yitirirken, yaralanan 4 işçi Tüpraş'a ait ambulanslarla Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücutlarında yanıklar oluşan İzzet Günay, Vedat Arabacı, Yücel Cengiz ve Medeni Kurt tedavi altına alındı.

Yangın 1 saate yakın süren müdahale sonrası söndürüldü. 

 Tüpraş'tan yapılan yazılı açıklama şöyle:

"17 Nisan 2016 Pazar saat 22.40’ta Tüpraş İzmit Rafinerisi Ham Petrol Ünitesi’nde bakım çalışması sırasında yangın meydana gelmiştir. Olaya müdahale eden rafineri teknik emniyet ekipleri yangını kontrol altına alarak, 23.45’de söndürmüşlerdir. İlk belirlemelere göre olayda bir çalışan hayatını kaybetmiş, 4 çalışan ise yaralı olarak hastaneye sevk edilmiş olup yaralıların sağlık durumları iyidir." 

1 MÜHENDİSİN KAYIP OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR 

Öte yandan bazı TÜPRAŞ işçileri yangının meydana geldiği ünitede bir mühendisin olduğunu ileri sürdü. Bunun üzerine ekipler, patlamanın meydana geldiği ünitede olduğu iddia edilen mühendisin bulunması için çalışma başlattı. Ünitede soğutma çalışmaları sürüyor. 

ŞUBAT AYINDA DA YANGIN ÇIKMIŞTI!

Öte yandan geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan yangının Tüpraş’ta yer alan Fuel Oil Dönüşüm Tesisi (RUP) içerisinde bulunan ünitelerden birinde meydana geldiği bilgisine ulaşılmıştı.

O dönem TÜPRAŞ'tan yangınla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, söndürme ve soğutma çalışmalarının devam ettiği sırada, dumandan etkilenen 5 kişiye müdahale edildiği belirtilmişti.

ÖNCEKİ HABER

İran ve Hizbullah karşıtı zirve

SONRAKİ HABER

'Tek ilke, 1 Mayıs’ın her koşulda örgütlenmesidir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...