18 Nisan 2016 00:50

Burası İstanbul mu?

Merkez ilçelerin sahillerinde iki soğuk bira içip çimlere uzanmanın bile nefes aldırdığını düşündüğümüz İstanbul’dan az uzakta güzel bir yer Saklı Göl

Paylaş

Faruk AYYILDIZ
İstanbul

“Eğer İstanbul’un kalabalığından ve keşmekeşinden bunaldıysanız ve çok da uzak olmayan bir yerde biraz nefes almak istiyorsanız...” spotlu birçok habere rastlamak mümkün. Koşturmacası, kaosu ve rutini ile İstanbul, bu spotu kesinlikle hak ediyor. Merkezi ilçelerin sahillerinde iki soğuk bira içip çimlere uzanmanın bile nefes aldırdığını düşündüğümüz, İstanbul’dan az uzakta güzel bir yer daha var: Saklı Göl.

Şile Karamandere köyü sınırları içerisinde bulunan Saklı Göl, yapay bir baraj gölü. İstanbul’dan özel araçla ortalama 1 saatlik yolculuk sonucunda ulaşmak mümkün. Ulaşım için Şile yolunu takip etmeniz yeterli, zira tabelalar sizi Saklı Göl’ün önüne kadar götürüyor. Tabela yeterli olmaz diyorsanız, akıllı telefonunuzun navigasyon özelliğiyle de kolayca ulaşım sağlayabiliyorsunuz. 

KARAMANDERE KÖYÜNDEN GEÇİLİYOR

Saklı Göl’e yolculuğunuz sırasında Karamandere köyünün içinden geçiyorsunuz. Yeşili bol, “Ah şurada bir evi olacak insanın...” diye düşündüren bu köy, Saklı Göl ile birlikte turistik bir kasaba-köye dönüşmüş durumda. Tavuğu, ineği, keçisi, koyunu bol Karamandere köyünün sakinleri, Saklı Göl güzergahı boyunca organik köy ürünleri satılan ufak tezgahlar da kurmuşlar. Sıcak tandır ekmeği, köy peyniri, turşusu, yaprağı, kuru dolması... Hepsini görüp tadabiliyor, isterseniz satın alabiliyorsunuz.  

DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPMAK MÜMKÜN

Köy içerisindeki yolculuğun ardından Saklı Göl’e ulaşılıyor. “Göl’e girmek tehlikeli ve yasaktır” uyarı tabelasının göze çarptığı girişten başlayarak doğa yürüyüşü yapmak mümkün. Biz denemedik ama bisiklet parkuru var ve bisiklet kiralanabiliyor. 

Tam göl kenarında bir cafe-restaurant var. Burada kahvaltı-yemek olayını halletmek mümkün. Mekanda alkol satışı yapılmadığını da belirtmek gerekir. Hafta sonları özellikle kalabalık olan bu mekanda fiyatlar ucuz olmasa da, abartılı da görünmüyor. Ayrıca vegan/vejetaryen olan kişiler için de çeşitli seçenekler mevcut. Tabii vaktiniz varsa Saklı Göl’ün çevresi, piknik için çok daha uygun ve güzel. Piknik için ise iki seçenek mevcut; ilki, göl kenarında mekana bağlı ücretli piknik masalarının olduğu kısım. Burada mangal için kömür de bulunabiliyor. İkincisi ise, bu kısmın az ilerisinde belediyeye ait piknik bölgesi ve masaları. Gayet mütevazı olmakla birlikte daha sakin, samimi ve hoş duruyor. Tabii hafta sonları gidecek olanlar, yer bulabilmek için erkenden gitmeli gibi bir izlenimimiz de oldu. 

Yol mesafesi ve doğası birlikte düşünüldüğü zaman Saklı Göl, İstanbul’da yaşayanlar için iyi bir hafta sonu seçeneği.

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin’de sınır mahalleleri bombalanıyor

SONRAKİ HABER

Yavuz Ekinci: Biz felaket çağındayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...