17 Nisan 2016 15:07

Diyarbakır’da ‘Kutlu Doğum’ mitingi yapıldı

Diyarbakır’da, Hüda-Par’a yakınlığı ile bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu, Nevruz parkında ‘Kutlu Doğum’ mitingi düzenlendi

Paylaş

Diyarbakır’da, Hüda-Par’a yakınlığı ile bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu, Nevruz parkında ‘Kutlu Doğum’ mitingi düzenlendi. Mısır, Lübnan, Filistin, Moritanya, Irak, İran, Suriye ve Ürdün’den de davetlilerin katıldığı mitingde kadınlar ve erkekler için ayrı bölümler oluşturuldu. 

KÜRDİSTAN BAYRAĞI GERGİNLİĞİ

Etkinliğin yapıldığı alanda çok sayıda Arapça yazılı flama bulunurken, bir gencin Federal Kürdistan bayrağı sallaması gerginliğe neden oldu. Organizasyon görevlileri Kürtçe konuşan gençten alanda hiç bir ülke bayrağı olmadığını söyleyerek, bayrağı indirmesini istedi. Bayrağı sallayan genç ise alanda çok sayıda Filistin bayrağı olduğunu söyledi. Bunun üzerine görevliler izleyicilerin bulunduğu bölüme giderek bayrağı alıp alandan çıkardı. Etkinlikte konuşan Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Yahya Oğraş, “Hepimiz İslam ile şeref kazandık. Başımıza gelen musibetler İslam’dan uzaklaşmaktan kaynaklanıyor” dedi. Konuşmaların ardından platformdan Kürtçe mevlid ve ilahiler okundu. (Diyarbakır/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kartal'da 1 Mayıs bildirisi dağıtımına polis saldırısı

SONRAKİ HABER

İstiklal’de ‘Dursun Özbek istifa’ sesleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...