17 Nisan 2016 14:34

IFF Aroma işçisi ‘mücadeleye devam’ dedi

İFF Aroma'da Türk-İş’e bağlı Tek Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan işçilerin işe iade için açtıkları davalar kazanımla sonuçlandı

Paylaş

Gebze’de kurulu IFF Aroma Baharat ve Esans Fabrikası’nda çalışırken Türk-İş’e bağlı Tek Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan işçilerin işe iade için açtıkları davalar kazanımla sonuçlandı. 30 işçinin işten atıldığı IFF Aroma’da 3 işçi işe iade davasını kazandı. Diğer işçilerin davaları ise sürüyor. Kararın ardından IFF işçileri fabrika önünde açıklama yaparak sendikal mücadelenin önemine vurgu yaptı. 

Hollanda Sendikalar Konfederasyonu’nun da (FNV) katıldığı açıklamada konuşan Tek Gıda-İş Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, Durdu 200 günü aşkın bir süredir yürüttükleri mücadeleye vurgu yaparak tüm işçiler geri alınana kadar ve işçilerin sendikal örgütlülüğü kabul edilene kadar mücadeleye devam edeceklerini bildirdi. FNV temsilcileri de yaptıkları açıklamada her zaman IFF Aroma işçilerinin yanında olacaklarını belirttiler.

Tek Gıda-İş Genel Teşkilat Sekreteri İbrahim Ören de sendikanın işyerine işverenin değil işçilerin iradesiyle gireceğini ve bu mücadelede kararlı olduklarını söyledi.

IFF Aroma işçileri de 1 Mayıs’ta Gebze’deki tüm işçilerle birlikte hak ve özgürlük taleplerini haykıracaklarını söyledi ve tüm işçileri 1 Mayıs’ta alanlarda olmaya çağırdı. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

20 bin köpekten kaç tanesi yaşıyor?

SONRAKİ HABER

Kartal'da 1 Mayıs bildirisi dağıtımına polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...