17 Nisan 2016 11:12

Alman ve Fransız bakanlardan Libya ziyareti

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault Libya'yı ziyaret etti.

Paylaş

Almanya ve Fransa dışişleri bakanları, BM desteğindeki yeni hükümete destek gerekçesiyle Libya’yı ziyaret yaptı. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Avrupa Birliği’nin Libya güvenlik güçlerini eğitmeye hazır olduğunu söyledi.

2014’ten bu yana Libya’da iki rakip yönetim vardı. Birleşmiş Milletler’in müdahalesiyle ulusal birlik hükümeti kuruldu. Batılı ülkeler, Başbakan Fayiz el Sarac liderliğinde kurulan Ulusal Uzlaşı Hükümeti’nin ülkeyi yeniden birleştirmesini ve IŞİD’le bağlantılı gruplarla mücadele etmesini istiyor.

Alman Bakan Steinmeier ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Hükümetin yasal güvenlik güçlerinin desteğini sağlamasının ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bu yüzden IŞİD illetiyle savaşı hafife almıyoruz. Ve Libyalıların başarılı bir şekilde bu görevin üstesinden kendilerinin gelebileceğini biliyoruz” dedi. Almanya Dışişleri Bakanı Libya güvenlik güçlerinin eğitiminin ülke dışında başlayabileceğini belirtti.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault da “Aynı davayı, aynı çıkarları savunuyoruz. Her ülkenin bağımsızlığına, bütünlüğüne ve kimliğine saygılıyız. Sarac hükümetine destek belirtmek için buradayız ve tüm ülkelerden, başarılı olabilmesi için bu meşru, ulusal birlik hükümetine gerçek bir şans vermelerini istiyoruz” dedi.

Hükümet henüz Tobruk’taki, meşru kabul edilen parlamentodan henüz onay almış değil. Güvenoylamasının bugün yapılması bekleniyor. Güçlü milislerin desteğindeki rakip hükümetin merkezi ise Trablus’ta. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Son anket sonuçları: Müzakereye ‘evet’, başkanlığa ‘hayır’

SONRAKİ HABER

Hollanda futbolunda ırkçı tartışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa