17 Nisan 2016 10:00

Figen Yüksekdağ: Parlamentoya darbe yapılıyor

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 'Parlamentoya darbe yapıyorlar. Düşüncelerimizden dolay Meclis'ten atmakla tehdit ediyorlar' dedi.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Manisa İl Örgütü'nün 1. Olağanüstü Kongresi'ne katıldı. "Yarını bugünden inşa ediyoruz" sloganıyla Şelale Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye, birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Kongrede konuşan Yüksekdağ, HDP'nin sayısız kez saldırılara mağdur kaldığını ve buna rağmen örgütlü mücadelesinden vazgeçmediğini belirterek, HDP yeniden örgütlenme ve yapılanma hareketini başlattığını söyledi.

Tüm zorlu süreçlerden geçerken, her büyük eşiği aşarken, yıkılmadıklarını ve abluka karşısında daha da büyüyüp üreterek çıkmayı başardıklarını söyleyen Yüksekdağ, "Zorbalığa teslim olmadık. Bunları aşmanın yolu saldırıların üstüne yürümektir. Haramilerin savaş meraklarının üstüne yürümezsek bu zulme karşı boyun eğmek demektir. Zülüm sizin, bu inatta bizim. Biz bu inadı halklarımızın yitirdiği canların ürettiği değerlerden aldık. İşte bu neden bizim irademiz eğilmez. İşte bu nedenle bizim irademiz kırılmaz. Dört bir yandan üstümüze geliyorlar tüm güçleriyle. Bütün faşist güçleri birleştirerek bizi ablukaya alıyorlar. Nice ablukayı kırdık, barajı geçtik. Bu barajı da bu ablukayı da aşacağız "dedi.

'DARBE YAPIYORLAR'

 

Yüksekdağ şunları söyledi: "Onlar verdikleri sözleri tutmayan bir iktidar. Barış umudunu kullandılar. 'Demokratik reformları yapacağız' diye bu halkın umutlarıyla oynadılar. Şimdi bu güveni, bu umudu yıkıma talana dönüştürdüler. 13 yıllık iktidarın diktatörlüğünü inşa ediyorlar. Bir darbe hareketi uygulanıyor. Militarizmle anlaştılar bu gün Kürt kentlerini tankla yakıp yıkıyorlar. Parlamentoya darbe yapıyorlar. Dokunulmazlıkları kaldırılacaklar. 1998'de başörtülü bir milletvekili Meclis'ten atıldığında 'Haksızlığa uğradık' dediler. Başörtüsü yasağı kalktı ama o baş içindeki düşüncele halen yasak.

Düşüncelerimizden dolayı Meclis'ten atmakla tehditle ediyorlar. Cevabımız nettir. Birinci sözümüz riyakarsınız, sahtekarsınız ve ikiyüzlüsünüz. İkinci sözümü şu. Sizin fikirlerinize, kimliğinize darbe yapıldığında şapkanızı alıp kaçar gidersiniz ama bizden bunu beklemeyiz. Biz darbeniz karşısında asla ve asla kaçmayacağız. Sözümüz neyse nettir. Gerçekleri hep söyleyeceğiz. Bizi görmemek için Saraylar yapın. Bizler hep konuşacağız. Gerçekleri hep ifşa edeceğiz. Kirli yüzünü teşhir edeceğiz.

Bizim dokunulmazlıklarımıza karşı verilecek oylar olmayacak. 3'ü 1 arada rezaletin oylaması olacak. Ama halklarımızın demokratik iradesini hiçbir şekilde tasfiye etmeyi başaramayacaklar. Oluşturdukları cephe varsa halkımızın birliği var. Saray'ın önünde hizaya geçenler faşizm yanında birleşen o kara tarihlerine kapkara bir sayfa daha ekleyecekler. Bedeliyle, misliyle ödeyecekler. Bu süreçte çıkacağız. Çok daha güçlü yolumuza devam edeceğiz."

Konuşma sonrası tek liste ile gidilen seçime eşbaşkanlığıa Ahmet Ertaş ve Birgül Sağsöz seçildi.

ÖNCEKİ HABER

Encü'den Kaymakama cevap: AKP ilçe başkanlığına da gelmiş!

SONRAKİ HABER

Son anket sonuçları: Müzakereye ‘evet’, başkanlığa ‘hayır’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...