17 Nisan 2016 09:22

Şırnak'ta son günlerin en şiddetli çatışmaları yaşanıyor

Şırnak'ta sokağa çıkma yasakları devam ederken, gün itibariyle son zamanların en şiddetli çatışmaları yaşanıyor ve mahalleler bombalanıyor.

Paylaş

Şırnak'ta sokağa çıkma yasakları ve çatışmalar 34’üncü gününe girdi.

Kentte hendekli ve barikatlı mahallelere yönelik bombardıman aralıksız bir şekilde devam ederken, şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Son günlerde en şiddetli bombardıman ve çatışmaların yaşandığı İsmetpaşa ile Cumhuriyet mahallerine yönelik bombardıman ve çatışmalar sabah saatlerine kadar sürdü. Günlerdir bombardıman altındaki her iki mahallede yüzlerce ev ve işyeri yıkıldı.

Hendek ve barikatların olduğu mahallelerin yanısıra Gündoğdu, Tekser ve Vakıfkent gibi mahallelerde de şiddetli çatışmalar yaşandı. Yeni Mahallesi'ne yapılan top atışlarının ardından mahallenin çevresinde de yer yer şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Öte yandan kentte yoğun bir ambulans hareketliliği yaşanıyor. AFAD'a bağlı Ulusal Medikal Ekipleri'ne (UMKE) bağlı ambulansların Şırnak Devlet Hastanesi ile 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı arasındaki yoğun hareketliliği devam ediyor. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Polis, Cizre'de tahrip ettiği mezarın önünde selfie çekti

SONRAKİ HABER

Encü'den Kaymakama cevap: AKP ilçe başkanlığına da gelmiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...