17 Nisan 2016 07:09

Cizre'de park ve kültür merkezi polislerin işgali altında!

Cizre Belediyesi, aylardır polislerce kullanılan park ve kültür merkezinin boşaltmaması durumunda konuyu yargıya taşıyacağını açıkladı.

Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde abluka görüntüleri devam ediyor. Kent merkezinde belediyenin halk için yaptığı Dörtyol Parkı ile Kültür ve Sanat Parkı'nı aylardır kullanan devlet güçleri, halkın yoğun olarak kullandığı parkın ortasına polis noktası oluşturarak, zırhlı araçların üssü haline getirdi.

Araçları yerleştirmek için çevrede bulunan ağaçlara ve duvarlara zarar veren devlet güçleri, bir yandan zırhlı araçlarla tur atarken diğer yandan da uzun namlulu ve kar maskeli bir şekilde parkın içerisinde nöbet tutuyor. 

MAHALLEYİ İZLİYORLAR!

Devlet güçlerinin uzun zamandır kullandığı bölgelerden birisi de Cizre Belediyesi'nin Nur Mahallesi'nde bulunan Girê Evînê de yaptığı Kültür ve Sanat Merkezi. Devlet güçlerinin işgali nedeniyle merkezin yapımı uzun zamandır tamamlanamıyor. Binaya yerleşen devlet güçleri duvarların üzerine kum torbaları yerleştirirken, bina odaları da özel harekatçılar için delinmiş durumda. Zırhlı araçlarla etrafı çevrilirken, dürbünlerle sürekli olarak Nur Mahallesi izleniyor. 

Polisin bu noktaları boşaltması için Kaymakamlık ile görüşün Cizre Belediyesi yetkilileri, işgalin son bulmaması halinde avukatları aracılığı ile yasal yollara başvuracaklarını belirtti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

PKK'li mahpuslar İmralı'ya sevklerini isteyecek

SONRAKİ HABER

Van’da ‘kuşatma altında barış’ konuşuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...