17 Nisan 2016 07:00

PKK'li mahpuslar İmralı'ya sevklerini isteyecek

Cezaevlerinde bulunan PKK'li tutuklular, Abdullah Öcalan'ın bulunduğu İmralı Adası'na sevklerini isteyeceklerini açıkladı.

Paylaş

Cezaevlerinde bulunan PKK'li ve PAJK'lı tutuklular adına açıklama yapan Deniz Kaya, Mart ayı başında başlattıkları süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemini noktaladıklarını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, siyasi tutuklular, Nisan ve Mayıs ayları boyunca PKK lideri Öcalan'ın bulunduğu İmralı Adası'na sevklerini isteyecek, Kürt kentlerine yönelik saldırıları teşhir etmek amacıyla ise ilgili bütün resmi sivil toplum örgütlerine, uluslararası kurum ve kuruluşlara mektup gönderecek.

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Mart ayı başında başlattığımız süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemini sonuçlandırıyoruz. Nisan ve Mayıs ayları boyunca bütün yoldaşlarımız, Önderliğimizin yanına İmralı Adası'na sevklerimizi isteyeceğiz. Yine Nisan ve Mayıs ayları boyunca özyönetimlerin meşruiyeti ve özyönetim alanlarındaki saldırıları teşhir etmek amacıyla ilgili tüm bildiğimiz bütün resmi sivil toplum örgütlerine, yine uluslararası ilgili tüm kurum ve çevrelere mektup yazma tarzında bir süreci başlatıyoruz. İki aylık ziyaret boykotu eylemini de yoğun sevk ve aile ve yoldaşlarımızın mağduriyetini gözeterek bu eylemi başlatmıyoruz." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ancak bu böyle gitmez...

SONRAKİ HABER

Cizre'de park ve kültür merkezi polislerin işgali altında!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...