25 Nisan 2012 12:13

'Pervanelikte on dört bin yıl'

Halk Müziği'nin usta ismi Ali Ekber Çiçek'in  ölümünün 6'ncı yıldönümünde Yön Radyo özel bir  programıyla bir anma gerçekleştirecek.Başta Haydar Haydar olmak üzere bir çok eseriyle halk müziğini “Anadolu'dan Evrensel'e” taşıyan Ali Ekber Çi&ccedi

'Pervanelikte on dört bin yıl'
Paylaş

Halk Müziği'nin usta ismi Ali Ekber Çiçek'in  ölümünün 6'ncı yıldönümünde Yön Radyo özel bir  programıyla bir anma gerçekleştirecek.

Başta Haydar Haydar olmak üzere bir çok eseriyle halk müziğini “Anadolu'dan Evrensel'e” taşıyan Ali Ekber Çiçek TRT’de ilk Alevi deyişini okuyan sanatçı olarak tarihe geçti.

Halk Müziği sanatçıları Arif Sağ, Yavuz Top, Erkan Oğur, Zafer Gündoğdu,Cengiz Özkan, Selda Bağcan, Gülcan Kaya, Muharrem Temiz, Sümer Ezgü, Hüseyin Turan ve akademisyen Cenk Güray Ali Ekber Çiçek ve müziğini  anlatacaklar. Esengül Şahin'in hazırladığı özel programda usta sanatçılar Ali Ekber Çiçek'in halk müziğindeki yeri, eserlerindeki felsefe, müziğinin evrensel boyutunu  özel tanıklıklar ve anılar eşliğinde anlatılacak. “PERVANELİKTE ON DÖRT BİN YIL” adlı özel program Ali Ekber Çiçek'in 6'ncı ölüm yıldönümü olan 26 Nisan Perşembe günü Yön Radyo'da yayınlanacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş'ten ayrışma kararı

SONRAKİ HABER

Çevreciler ÇED Toplantısına katılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...