16 Nisan 2016 16:03

Ensar Vakfı yıkılsın yerine çocuk parkı yapılsın!

Nar Kadın Dayanışması "Ensar yıkılsın, yerine çocuk parkı yapılsın" diyerek, Ankara sokaklarında davulla ses çıkarma eylemi yaptı.

Paylaş

Karaman'da yaşanan cinsel istismar skandalında adı geçen Ensar Vakfı'nı protesto eden Nar Kadın Dayanışması, Ankara sokaklarını gezerek, es çıkarma eylemi yaptı. "Ensar kapatılsın yerine çocuk parkı yapılsın" pankartını açan kadınlar, davullarla kentin sokaklarını gezdikten sonra Yüksel Caddesi'ne gelerek açıklama yaptı.

Kadınlar adına açıklama yapan Gizem Kürekçi , "Ensar ve destekçileri, göz yumanlar, maddi manevi destek verenler, arka çıkanlar, 'bir kereden bir şey olmaz' diyenler, çocuklarımızın eğitimini, geleceğini kamusal olmaktan çıkartıp gerici ve denetlenemeyen özel kurumlara bırakanla, fetvalarıyla çocuk istismarını meşrulaştıranlar; hepiniz failsiniz hepiniz tecavüzcüsünüz" diye konuştu. 

'ÇOCUK KAHKAHALARININ ÇINLADIĞI BİR ÜLKE İÇİN SES ÇIKARIYORUZ'

Çocuk kahkahalarının çınladığı bir ülke için ses çıkardıklarını ifade eden Kürekçi, "Bilmiyorlar mı nergisten, ışğından ve elbette çocuklardan biz kadınlar sorumluyuz" dedi.

Çocuk istismarına karşı hep beraber daha yüksek ses çıkarma çağrısında bulunan Kürekçi, Ensar Vakfı'nın yıkılmasını ve yerine çocuk parkı yapılmasını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun istifasını ve çocuklara tecavüz eden, göz yuman ve sorumluluklarını yerine getirmeyen yetkililerin yargılanmasını talep etti (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li vekillerin kaldığı ev kuşatılıp GBT yapıldı

SONRAKİ HABER

Görmez: İmam hatipler olduğu için canlı bomba eylemi olmuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...