16 Nisan 2016 14:55

EMEP İzmir İl Örgütü Dostcam işçilerini ziyaret etti

EMEP İzmir İl Örgütü Çiğli OSB'de sendikalı oldukları için işten atılan ve fabrika önünde direnişe geçen Dostcam işçilerini ziyaret etti.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) İzmir İl Örgütü Çiğli Organize Sanayi Bölgesinde sendikalı oldukları için işten atılan ve fabrika önünde direnişe geçen Dostcam işçileri ziyaret etti. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü önünde toplanan partililer, "İş emek özgürlük", "Dostcam işçisi yalnız değildir" , "Sendikal hal engellenemez" sloganları eşliğinde dostcam fabrikası önüne yürüyüş gerçekleştirdi.

Fabrika önünde işçilerle bir araya gelen EMEP üyeleri işçilerin haklı ve onurlu mücadelesinde her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti. EMEP adına konuşma yapan İl Başkanı Cabbar Demirci, bugün Türkiye'nin her yerinde farklı iş kollarında işçilerin direnişte olduğunu belirterek, Dostcam direnişinin İzmir ve Türkiye açısından önemli bir yerde olduğunu vurguladı. Direnişin işçi sınıfı açısından önemli olduğunu, kazanımla sonuçlanana kadar parti olarak işçilerin her zaman yanında olacaklarını ifade eden Denmirci, "1Mayıs öncesi bu direnişin 1 Mayıs'ı güçlendireceğine inanıyoruz. Onurlu mücadelenizi destekliyor ve 1 Mayıs'ta tüm işçi sınıfı alanlarda olmasını umut ediyoruz" dedi. 

İşçiler adına konuşan Süleyman İssi ise, çalışma koşullarının zor olduğunu, düşük ücretlerde ağır şartlar altında çalıştıklarını anlatarak, Emek Partisi'nden çalışma koşullarının ve taleplerinin kamuoyunda duyurmasını istedi.  Emek Partisi'ne bu süreçte yanlarında oldukları için teşekkür eden İssi, mücadeleyi hep birlikte büyüterek kazanacaklarını söyledi. (İzmir/EVRENSEL )

 

ÖNCEKİ HABER

Oğuz Tansel Şiir Ödülü Pınar Aka'nın

SONRAKİ HABER

Sosyalist partilerden Cizre’de ortak mücadele vurgusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa