16 Nisan 2016 14:29

Antalya, Galatasaray'ı 4-2 ile uğurladı

Süper Lig'de bugün kendi evinde oynayan Antalyaspor, Galatasaray'ı 4-2 yenerek tehlikeli bölgeden uzaklaştı.

Paylaş

Spor Toto Süper Lig 2015 - 2016 Hasan Doğan Sezonu'nun 29. hafta maçında Antalyaspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Galatasaray iki kere beraberliği yakalamasına rağmen sahadan 4-2 yenik ayrılmaktan kurtulamadı.

Antalya Stadyumu'nda oynanan ve hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun düdük çaldığı maçta Galatasaray'da Ryan Donk 70. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Ligde tehlikeli bölgeden uzaklaşmak isteyen Antalyaspor'a galibiyeti getiren golleri 15 ve 53. dakikalarda Samuel Eto'o, 72. dakikada Emrah Başsan ve 90. dakikada da Rıdvan Şimşek attı. Konuk Galatasaray'ın gollerini ise 40. dakikada Lukas Podolski'nin vuruşunda Diego Angelo kendi kalesine ve 64. dakikada da Umut Bulut attı.

Bu sonuçla zirve yarışından tamamen kopan Galatasaray, 41 puanda kalırken lider Beşiktaş'la arasındaki puan farkı da bir maç fazlasıyla 25 oldu. Antalyaspor ise puanını 36'ya çıkardı ve tehlikeli bölgeden biraz daha uzaklaştı. 

MAÇTAN DAKİKALAR

8'inci dakikada, Samuel Eto'o'nun pasıyla ceza alanı dışında topla buluşan Makoun'un kaleye göndermek istediği top Galatasaray savunmasından geri döndü.

9'uncu dakikada, Antalyaspor Ceza alanı içinde sağ çaprazda Mbilla'nin topuk pasıyla topla buluşan Samuel Eto'o'nun kaleye gönderdiği şutta kaleci Muslera başarılıydı. 

15'inci dakikada, Antalyaspor aradığı golü yıldız oyuncusu Samuel Eto'o ile buldu. Makoun'un ara pasıyla sol kanatta topla buluşan Eto'o hızla rakip ceza alanına girdi ve ayak içiyle topu Muslera'nın solundan ağlarla buluşturdu: 1-0.

29'uncu dakikada, Antalyaspor'un sağ kanattan geliştirdiği atakta Mbilla, topu ceza alanına ortaladı. Ön direkteki Enguene topa gelişine vurdu. Top yanındaki Linnes'e çarparak ceza sahasından uzaklaştı.

40'ıncı dakikada, Galatasaray, atağında Carole'ün sol kanattan ceza alanına gönderdiği topla buluşan Podolski son çizgiye kadar inerek, sol ayağıyla çok sert vurdu. Meşin yuvarlak kale önündeki Diego Angelo'ya da çarparak Fornezzi'nin sağından ağlarla buluştu: 1-1.

49'uncu dakikada, Antalyasporlu Yekta, kaleyi karşıdan gören bir noktadan sert vurdu, Muslera topu güçlükle uzaklaştırmayı başardı. 

53'üncü dakikada, Antalyaspor sağ kanattan korner atışı kullandı. Korneri kullanan Enguene'nin ceza sahasına gönderdiği topu Diego kafa ile kale önüne gönderdi. Kale önünde müsait durumdaki Eto'nun dokunuşunda top ağlarla buluştu: 2-1.

Ancak Galatasaraylı futbolcular Eto'o'nun kafa ile gol vuruşundan önce elle temas olduğu yönünde hakeme uzun süre itiraz ettiler.

64'üncü dakikada, Carole'nin sol kanattan ceza alanına ortasında hareketlenen Umut Bulut, ön direkte topa gelişine vurdu. Meşin yuvarlak Fornezzi'nin solundan ağlarla buluştu: 2-2.

68'inci dakikada, Yasin'in pasında topla buluşan Podolski şık hareketlerle Antalyaspor savunma oyuncularını geçerek kaleci Fornezzi ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda Fornezzi'ye çarpan top oyun alanına geri döndü. 

69'uncu dakikada, Galatasaraylı Donk, orta alanda Makoun'a sert ve kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Yaşar Kemal Uğurlu kırmızı kartla cezalandırdı.

72'inci dakikada, Antalyaspor üçüncü golü buldu. Antalyasporlu Makoun'un Galatasaray savunmasının arkasına attığı uzun topa Samuel Eto'o hareketlendi. Topla birlikte hızla ceza sahasına giren yıldız futbolcu kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kaleye şut çekmek yerine topu sağındaki Emrah'a aktardı. Bu futbolcu müsait pozisyonda meşin yuvarlağı üçüncü kez Galatasaray ağlarıyla buluşturdu: 3-2.

88'inci dakikada, ani gelişen Antalyaspor atağında Serdar Özkan kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top auta çıktı. 

90'ıncı dakikada, Antalyaspor faul atışını hızlı kullandı. Makoun'un ara pasında ceza alanı içinde topla buluşan Rıdvan'ın plasesi ağlara gitti: 4-2. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sur'lu çocuklar hayalleri yerine korkularını çizdi

SONRAKİ HABER

Erdoğan ve Ruhani’den ortak açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...