16 Nisan 2016 14:09

Sur'lu çocuklar hayalleri yerine korkularını çizdi

Yaşadıkları travmayı atmaları için düzenlenen etkinlikte hayallerini çizmeleri istenen Surlu çocuklar, yaşadıkları Sur'u, helikopter ve uçak çizdi.

Paylaş

Amed Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nin yaşadıkları travmayı atmaları için düzenlediği etkinliklere katılıp, hayallerini çizmeleri istenen Surlu çocuklar, yaşadıkları Sur'u, helikopter ve uçakları çizdi. 

Diyarbakır’ın Sur ilçesine dönük 4 ayı geride bırakan kuşatma ve saldırılar ile birlikte kente konuşlandırılan polis ve askeri birimler nedeniyle travma yaşayan çocuklara psikolojik destek sunmak için etkinlikler organize eden Amed Kent Konseyi Çocuk Meclisi, etkinlilerine bugün de devam etti. Kentin üç ayrı ilçesinde yaşayan çocuklara dönük düzenlen etkinliklerin bu seferki adresleri Sur ilçesinde İskender Paşa Halk Meclisi, Kayapınar ilçesinde Huzurevleri Halk Meclisi, Bağlar ilçesinde ise, Eğitim Destek Evi oldu.
Bu merkezlerde gönüllü çalışanların da katılımıyla yapılan aktivitelerde çocuklara iyi vakit geçirilmeye çalışıldı. Resim çizip, çeşitli oyunlar oynayan çocuklar ve yine yüzlerini boyayarak eğlenceli vakit geçirdi.
Özellikle Surlu çocukların çizdikleri resimler yaşadıkları travmayı gözler önüne sermeye yetti. Hayallerini çizmeleri istenen çocuklardan kimi yaşadıkları Sur'u çizerken, kimisi ise her an sesleri ile irkildikleri helikopter ve uçakları çizdi. 

Çocuklardan bazıları yine çizdikleri bu resimlerin üzerine "Amed", "Sur" yada "Barış" diye yazdı.
Bu zamana kadar her hafta Cumartesi günü yapılan bu aktiviteler çalışmalar, önümüzdeki haftalardan itibaren ise her Pazar günü devam edecek. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Cardin’ de patron işçilere para teklif etti’

SONRAKİ HABER

Antalya, Galatasaray'ı 4-2 ile uğurladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...