16 Nisan 2016 12:59

Torbalı’daki mültecilere ‘Kamplara dönün’ uyarısı

Torbalı'da jandarma çalışmak için Torbalı'ya gelen mültecilere 'Kayıtlı olduğunuz kamplara dönün' uyarısı yapıldığı iddia edildi

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Tarlalarda çalışmak için İzmir Torbalı’ya gelmiş olan Suriyeli mültecilere jandarmadan “Kayıtlı olduğunuz kamplara dönün” uyarısı yapıldığı iddia edildi. Jandarmanın verdiği 5 günlük süre içinde Suriyeliler gitmezse jandarma zorla götürebilecek. 

İzmir’in Torbalı ilçesinde tarlalarda, Türkiyeli işçilere göre daha uzun ve ucuza çalıştıkları için tercih edilen ve çoğu zaman da ücretleri verilmeyen Suriyeli mültecilere kaldıkları derme çatma çadırlar ve harabe binalar da çok görüldü. Mültecilerin kaldığı süre boyunca barınma, yakacak, eğitim ve sağlık gibi sorunlarına çözüm bulmayan, tarlalarda ucuz iş gücü olarak sömürülmesine, kayıtsız çalışmasına göz yuman yetkililer şimdi de mültecileri kayıtlı oldukları kamplara yollamak istiyor. 

JANDARMA ZORLA GÖNDEREBİLECEK

Edinilen bilgilere göre, bir süredir Suriyelilerin kaldıkları bölgeye giden jandarma ekipleri, Suriyelilere 5 günlük süre vererek kayıtlı olduklara kamplara gitmelerini istemiş. Mültecilerin yabancı tanıtım kartlarının da Jandarma tarafından alıkonulduğu iddia edildi. Bu süre sonunda gitmeyen Suriyelilere, Jandarma zorla gönderebilecek. İlçede daha önce de bu yolla çok sayıda Suriyeli gönderilmişti. Yabancı tanıtım kartı olmayanlar ise Göç İdaresi ekiplerine teslim edilecek. 

GÜNLÜK 30-35 TL’YE ÇALIŞIYORLAR

Torbalı’nın Beşikçioğlu, Çaybaşı, Havuzbaşı, Pamukyazı, Subaşı ve Bayındır yolu üzerindeki boş arsalarda kurdukları çadırlar ve fabrikaların terk etmiş olduğu harabe binalarda kalan 3 bin mülteci mandalina, portakal bahçeleri ve lahana tarlalarında günlüğü 30-35 TL’ye gün boyu çalıştırılıyorlar. 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndan men edildi

SONRAKİ HABER

'1 Mayıs birlikte kutlanırsa anlamlı olur'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...