16 Nisan 2016 11:45

Papa Midilli'ye gitti: 'Mülteciler rakamdan ibaret değildir'

Midilli adasında Çipras ve Patrik Bartholomeos'la buluşan Papa Twitter hesabında, 'Mülteciler rakamdan ibaret değildir' açıklaması yaptı.

Paylaş

Papa Francesco, Avrupa’ya gitmeye çalışan mültecilere destek için Yunanistan’ın Midilli adasına gitti. Papa, adada Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Fener Rum Patriği Bartholomeos tarafından karşılandı.  Papa Francesco, mültecileri ziyaret etmek üzere Midilli Adası’na ulaştı.

Papa, Mora mülteci kampında yaptığı konuşmada dünyaya mülteci krizi konusunda ortak bir insanlık göstermeleri çağrısında bulundu. Papa mültecilere ise “Bugün sizlerle birlikte olmak istedim. Size yalnız olmadığınızı söylemek istiyorum” şeklinde hitap etti.  Papa, ziyaret öncesi Twitter hesabında yaptığı açıklamada, “Mülteciler rakamdan ibaret değildir, yüzleri isimleri, hikayeleri olan ve böyle davranılması gereken insanlardır” ifadelerini kullandı.

Papa, 6'sı çocuk 12 mülteciyi Roma'ya getireceğini belirtti.

Midilli Adası’na 2015 yılının sonbahar aylarında günde 7 binden fazla sığınmacı ulaşıyordu. Adada büyük bir kabul merkezi oluşturuldu.

Türkiye ile AB arasındaki mülteci anlaşması yürürlüğe girdiğinden beri Midilli adasındaki sığınmacılar Mora kampında tutuluyor. Yardım örgütleri, sığınmacılara dışarıdan yiyecek içecek getirse de bunun yeterli olmadığı bildiriliyor.
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sanders: Ekonomik eşitsizlik ahlak dışı boyutta

SONRAKİ HABER

Türkiye, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndan men edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa