16 Nisan 2016 10:35

ÇGD: Bu soruşturma derhal durdurulmalıdır

ÇGD, 10 Ekim Katliamı'na dair müfettiş raporlarını haber yapan Evrensel ve Cumhuriyet muhabirleri hakkında soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Yönetim Kurulu, Ankara katliamına ilişkin müfettiş raporlarını haberleştiren Evrensel ve Cumhuriyet muhabirlerine soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi. Yapılan yazılı açıklamada, açılan soruşturmaya ilişkin “Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğünün sıfır noktasında olduğunun yeni bir kanıtıdır, bu soruşturma hukuksuzdur” değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, “102 masum yurttaşın öldürülmesi soruşturulmayacak mı? Bu olayda ihmali, sorumluluğu olanlar, müfettiş raporuyla belirlenmişse bu konu örtbas edilip saklanacak mı? Basının, gazetecinin görevi de tam bu noktada başlar. Aksi durum, halkın haber alma hakkının ortadan kaldırılmasıdır” denildi.

Bir gazetecinin, toplumsal bir katliamla ilgili bir gerçeği ve belgesini bilip de saklamasının, o kişinin hem toplumsal, hem mesleki görevini yapmaması anlamına geldiği belirtilen açıklamada, “Katliamcıları ve katliama yardımcı olanları koruyor demektir. Bu soruşturma, gazetecinin görev yapması ve halkın haber alma hakkının yok edilmesidir. Bu soruşturma tüm gazetecilere, bu tür katliamların ardındaki gerçekleri, olaya göz yumanları yazmayın, gizleyin deme tehdididir. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın adı geçen üç gazeteci arkadaşımız hakkında açtığı soruşturma derhal durdurulmalıdır” ifadeleri yer aldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tez Koop-İş İzmir 2 No’lu Şube Genel Kurulu yapıldı

SONRAKİ HABER

Ankara Tabip Odası yeni yönetimini seçiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...