16 Nisan 2016 10:28

Tez Koop-İş İzmir 2 No’lu Şube Genel Kurulu yapıldı

Tez Koop-İş İzmir 2 No’lu Şube 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel kurulda taşeron çalışma, 1 Mayıs ve ülkedeki çatışmalı ortam gündem oldu.

Paylaş

Tez Koop-İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube 3. Olağan Genel Kurulu Anemon Otel’de gerçekleştirildi.

Kipa, Media Markt ve kamu kurumlarında örgütlü bulunan Tez Koop-İş 2 Nolu Şube’nin 3 bin 700 üyesi bulunuyor.

Genel Kurula Tez Koop-İş Genel Başkanı Osman Gürsu, Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, Türk-İş’e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri ile DİSK Gıda İş Ege Bölge Başkanı Gürsel Köse katıldı.

Genel Kurulda konuşan Genel Başkan Osman Gürsu, Hükümet’in, “kamuda çalışan taşeronlara kadro” açıklamasını eleştirdi. Kıdem tazminatının fona devri ve özel istihdam büroları yasa tasarısına karşı olduklarını belirtti.

Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, "ülkenin terör ortamı içinde olduğunu" ifade ederek, Türk-İş’in 1 Mayıs’ı Çanakkale’de kutlama kararı ile birliğe vurgu yapacağını iddia etti.

TÜMTİS İzmir Şube Başkanı Şükrü Günsili ise Türk-İş’in almış olduğu 1 Mayıs’ı Çanakkale’de kutlama kararının bugün işçilerin ihtiyaçlarına cevap veren bir karar olmadığını belirterek, bu karara uymayacaklarını 1 Mayıs’ı İzmir’de diğer emek ve meslek örgütleri ile birlikte kutlayacaklarını belirtti.

Tez Koop-İş 2 No’lu Şube Başkanı Caner Fırat konuşmasında barış talebini vurgulayarak, bugün ülkenin doğusundaki çatışmalarda pek çok insanın hayatını kaybettiğini ve kaybetmeye devam ettiğini belirterek, “Barış isteyenler bugün içeri alınıyor. Biz savaş ortamına dur demeye ve inadına barış demeye devam edeceğiz” dedi.

111 delege ile gerçekleştirilen Genel Kurul’da Seçime Caner Fırat başkanlığında tek liste ile gidildi. Fırat’ın dışında, Şube İdari Sekreterliğine Tuğrul Çan, Mali Sekreterliğe İbrahim Güler, Örgütlenme Sekreterliği’ne Merih Berberler ve Eğitim Sekreterliğine de Özgehan Çetintürk getirildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

21. İzmir Kitap Fuarı açıldı: Mücadele kitap kitap sürecek

SONRAKİ HABER

ÇGD: Bu soruşturma derhal durdurulmalıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa