16 Nisan 2016 09:49

CHP Manisa Milletvekili Biçer de ‘hayır’ diyecek

CHP'de 'Hayır'cılar arasına Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de katıldı. Biçer, 'Halkın iradesi yok sayılamaz' dedi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlıklar konusunda AKP'nin teklifini destekleme açıklaması üzerine, bir "Hayır" açıklaması da CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'den geldi.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasını "muhalefetsiz meclis, sessiz toplumun inşası ve başkanlığın tesisi" olarak yorumlayan Biçer, "Siyasetin tutsak edileceği dokunulmazlıkların kaldırılması teklifine hayır diyorum" dedi.

Biçer açıklamasında, “Hayır diyorum; çünkü hukuk uzun zamandır güvensiz, Anayasa'ya aykırı bir teklif ve bu Anayasa'yı da tanımayan bir Cumhurbaşkanı var ortada. Hukuktan değil saraydan talimat alan yargı; kimse için adalet dağıtamaz. Düşünceyi, ifade özgürlüğünü, eleştiriyi suç sayanlar hukukçu olamaz. Hukuk, siyasetin intikam aracına dönüşemez. Siyaset saraya emanet edilemez. Halkın iradesi yok sayılamaz” dedi.

Asıl amacın muhalefetsiz meclis ve sessiz toplumun inşası ile başkanlığın tesis edilmesin olduğunu vurgulayan Biçer şöyle devam etti; “Gerçek ve bağımsız hukuka karşı saygımız ve halka karşı sorumluluğumuz gereği parlamentoda, kürsü dokunulmazlığı dışındaki tüm dokunulmazlıklar kaldırılmalı diyorum; hırsızların yargı önüne çıkarılmadığı; siyasetin tutsak edildiği bir dokunulmazlıkların kaldırılması teklifine bu yüzden hayır diyorum”. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel ve Cumhuriyet'e soruşturma Meclis gündemine taşındı

SONRAKİ HABER

Grup Yorum’un Yenikapı konserine yasak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...