16 Nisan 2016 09:17

Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçmişiz

Bakan Eroğlu, 'Artık orman köylüleri orman teşkilatının hasmı değil hısmı olacak. Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik' dedi.

Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Isparta'nın Sütçüler ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tesisinin açılışına katıldı.

Törende konuşan Bakan Veysel Eroğlu, "Biz iş başına geldiğimizde İstanbul başta olmak üzere 76 şehirde su sıkıntısı vardı. Hükümete gelince Sinop'tan Mersin'e bütün Türkiye'nin su meselesini çözdük. Çünkü su hayattır. İstanbul'da büyük sıkıntı vardı. İstanbul'da suyu akıttık. Şu ana kadar sadece su götürmekle kalmadık. 320 baraj inşa ettik. Aynı zamanda geçen dönem 1000 günde 1000 gölet ve sulamasını inşa ettik" dedi.

Sütçüler'in yüzde 77'sinin orman olduğunu anlatan Bakan Eroğlu, şöyle dedi:

"Artık orman köylüleri orman teşkilatının hasmı değil hısmı olacak. Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik. Çünkü bizim anlayışımızda şu var; her şey millet için. Çandır, Kesme, Kasımlar baraj ve sulama işlemleri yapılacak. Ayvalıpınar, Gürdallı köyü dere ıslahları devam ediyor. Bizler sizlerin efendisi değiliz sizlerin hizmetkarıyız. Ne gerekiyorsa yapmak boynumuzun borcudur. Bugün açılacak bu tesislerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu barajlar 50 yıldır yapılmayan şeyler. Karadiken'i istediniz, onu bilmiyorum ama inceleyip değerlendireceğiz. Bakın bugün burada verdiğimiz müjdeler en az 400 milyon TL."

Programın sonunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ORKÖY kredi sertifikalarının dağıtımını gerçekleştirip, yapımı tamamlanan 2 tesisin açılışını yaptı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tan'a göre tepki gösterenler çakma Nişantaşılı, sosyalist

SONRAKİ HABER

Halaya ‘zina’ diyen müdür yardımcısına destek verdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa