25 Nisan 2012 10:21

New York Times gazetesinden Gülen yorumu

The New York Times gazetesi, “Türkiye, ABD’de inzivaya çekilmiş din adamının egemenliğini hissediyor” başlıklı geniş haberinde Fethullah Gülen ve cemaatinin faaliyetlerine dikkat çekti.Gülen ve cemaatinin eleştirildiği haberde, Gazeteci Ahmet Şık’ın tutuklanmasının, ABD’de yaşayan Fettullah Gülen ile bağlantı

New York Times gazetesinden Gülen yorumu
Paylaş

The New York Times gazetesi, “Türkiye, ABD’de inzivaya çekilmiş din adamının egemenliğini hissediyor” başlıklı geniş haberinde Fethullah Gülen ve cemaatinin faaliyetlerine dikkat çekti.

Gülen ve cemaatinin eleştirildiği haberde, Gazeteci Ahmet Şık’ın tutuklanmasının, ABD’de yaşayan Fettullah Gülen ile bağlantılı olabileceği ifadelerine de yer verildi. Cemaat faaliyetlerinin eleştirildiği yazıda, “Ancak taktikler ve şeffaf olmamanın yanı sıra hareketin gücünün gizlice yayılması şuan Sayın Gülen’in destekçilerinin nüfuslarını, daha fazla muhafazakar bir Türkiye yaratmak amacıyla muhaliflere karşı bir cadı avı için Türkiye’deki mahkemelerde ve poliste ve istihbarat servisinde kullandıkları yönünde bir suçlama ortaya çıkartıyor” değerlendirmesi yapıldı. Üst düzey bir Amerikan yetkilisinin, “Gülen hareketinin bilinmezlerle dolu doğasından dolayı tedirginiz her şey bir saptırmaca, göz boyama” dediğini de aktaran gazete, aynı yetkilinin ağzından cemaatin, “etki ve güç istediği” ve “gizli bir ajandalarının olduğu” sözlerini de paylaştı. (New York/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar: Bu cinayeti ispatladık

SONRAKİ HABER

‘Bayrakla, sınırla bir sorunumuz yok’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...