15 Nisan 2016 18:36

Tutuklu sendikacıya özgürlük istendi

"Öz yönetim" açıklamasına katıldığı gerekçesiyle tutuklanan SES Hakkari Denetleme Kurulu Başkanı Metin Demirel'in tutuklanmasını kınayan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan," Bir halkın irade beyanını aldığı bir açıklamaya katılması suç değildir" dedi.

Paylaş

KESK Hakkari Şubeler Platformu, 14 Ağustos 2015 tarihinde "Öz yönetim" açıklamasına katıldığı gerekçesiyle tutuklanan SES Hakkari Denetleme Kurulu Başkanı Metin Demirel'in tutuklanmasını kınayarak, sendika binasına basın toplantısı düzenledi. 

Toplantıya İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, SES MYK Üyesi Fikret Çalağan ve sendika üyeleri katıldı. Açıklama da konuşan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Demirel’in hukuksuz bir şekilde tutuklandığını belirterek, “İnsanlar düşüncelerini ifade etme, toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılmaları silahlı örgüt ile ilişkilendirip, cezalandırılıyorsa, orada demokratik bir değer kalmamıştır. Bir halkın irade beyanını aldığı bir açıklamaya katılması suç değildir" dedi. 

AKP’li bir vekilin yasama, yürütme ve yargının kendilerinde olduğu sözlerini hatırlatan Türkdoğan, “Hiç bir şiddet çağrısı yapmayan şiddete teşvik etmeyen, sadece bir basın açıklamasında bulunan bir kamu emekçisinin tutuklamanın ne anlama geldiğini hakimler izah etmemeliler” dedi. 

'SENDİKAMIZA YÖNELİK BASKILAR DEVAM EDİYOR'

Ardından konuşan SES MYK Üyesi Fikret Çalağan ise Metin Demirel ile birlikte yıllarca sendikal mücadele yürüttüklerini belirterek, "Metin arkadaş Hakkari de sendikaların oluşumda geliştirici katkısı olan ve şube başkanlığı yapan bir arkadaşımızdı. Bugün bir çok il de sendikalarımıza yönelik saldırılar devam ediyor. Arkadaşlarımız serbest bırakılsın" şeklinde konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir'de kadınlar, işyerinde tacizi protesto etti

SONRAKİ HABER

Konya 7'nci kattan düşen Suriyeli işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...