15 Nisan 2016 17:28

Sosyalist Enternasyonal'den CHP'ye ziyaret

Paylaş

Sosyalist Enternasyonal Başkanı Yorgo Papandreu, CHP İstanbul İl Örgütü'nü ziyaret etti.

Sosyalist Enternasyonal Başkanı Yorgo Papandreu, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran ile birlikte CHP İstanbul İl Örgütü'nü ziyaret etti. CHP İl Başkanı Cemal Canpolat ve partililer tarafından karşılanan Papandreu, PM üyeleri ve parti yöneticileri ile yaklaşan 1 Mayıs öncesi Türkiye'de ve dünyada sol hareketin durumunu tartıştı. 

Toplantıda konuşan Papandreu, Sosyalist Enternasyonal hakkında bilgi verdi. Ülkelerde yaşanan problemlerin globalleşen dünyada sadece o ülkede yaşayanları ilgilendirmediğini ifade eden Papandreu "Problemler hepimizi ilgilendirdiği için güçlerimizi birleştirmeliyiz. Dünya için hangi değerler istediğimizi birlikte bulmalıyız. Örneğin mülteciler sorunu. Sadece bir ülkenin halledebileceği bir sorun değil. Tüm problemler küresel işbirliği gerektiriyor. Daha iyi, daha adaletli, eşit demokratik bir dünya, daha iyi bir çevre, insan hakları ve kadın erkek eşitliği için birlikteliğimiz önemli" dedi. 

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Papandreu, Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğü konusunda yaşananları takip ettiklerini ve bu konuda Sosyalist Enternasyonal Konseyi'nin bildiri yayınladığını da söyledi. DİHA Muhabirinin sokağa çıkma yasakları ile ilgili görüşlerini almak istediği Papandreu, araya başka soruların alınması sonucu tercümanın soruyu çevirememesinden kaynaklı soruyu yanıtlayamadı. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Besni’de iplik fabrikasında yangın: Dumandan etkilenen 6 işçi hastaneye kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Bilgen: Bir yanlış 3 parti tarafından hayata geçirildiğinde meşrulaşmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...