15 Nisan 2016 17:03

Yiğitalp soru önergesi verdi: IŞİD operasyonunda tutuklananlar AKP üyesi mi?

Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından iki hafta önce gerçekleştirilen IŞİD operasyonu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 

Yiğitalp, verdiği önergede, “Tutuklanan kişilerden; B.A.’nın 2008 yılı İzmir Konak AKP, R.O.’nun 2008 İzmir Buca, H.A.’nın 2009 yılı İzmir Konak ve S.Y’nin de 2012 yılı İzmir Buca AKP teşkilatlarına kayıtlı oldukları iddiası doğru mudur” diye sordu.  

Yiğitalp, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından iki hafta önce DAİŞ’e yönelik düzenlenen operasyon kapsamında 15 kişinin gözaltına alındığını, yapılan aramalarda 4 adet av tüfeği, DAİŞ’e ait dokümanlar ve malzemeler ele geçirildiğini hatırlattı.   

Bu operasyonda gözaltına alınan 14 kişinin polis ve savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edildiğini, 8 kişinin tutuklandığını, diğerlerinin serbest bırakıldığını belirten Yiğitalp, “Gözaltına alınan şüphelilerin DAİŞ adına çatışma bölgelerine eleman yetiştirdikleri, çatışma bölgelerine giderek bizzat oradaki çatışmalara katıldıkları iddiası doğru mudur? Gözaltına alınan şüphelilerin 2015 yılında Adana ve Mersin HDP il binalarına yönelik bombalı eylem yapan Savaş Yıldız’ı eğiten kişiler olduğu iddiası doğru mudur? Bu operasyon Savaş Yıldız’ın basında yer alan itirafları doğrultusunda mı yapılmıştır? Tutuklanan kişilerden; B.A. isimli tutuklunun 2008 yılı İzmir Konak AKP, R.O.’nun 2008 İzmir Buca, H.A.’nın 2009 yılı İzmir Konak ve S.Y’nin de 2012 yılı İzmir Buca AKP teşkilatlarına kayıtlı oldukları iddiası doğru mudur” sorularını yöneltti.(İzmir/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

Semih Poroy’un ‘Feklavye’si Varlık Yayınları’nda

SONRAKİ HABER

Bacak bacak üstüne attı diye gözaltına alınan gazetecinin evine polis baskını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...