15 Nisan 2016 16:52

Kadınlardan tacize karşı nöbette olan Zuhal Güneş'e destek: Taciz eden müdür yargılansın

Paylaş

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde Elginkan Vakfı Valfsel Armetür A.Ş.'de genel müdürü tarafından cinsel tacize uğrayan Zuhal Güneş için İzmir'de de destek eylemi düzenlendi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun çağrısıyla yapılan eylemde kadınlar Zuhal Güneş'in işe alınarak, tacizci müdürün işten çıkarılmasını ve yargılanmasını istedi. 

'Kadınları Değil, Tacizciyi İşten Atın', 'E.C.A'da Taciz Var, Susmayacağız' ve 'Zuhal Güneş Yalnız Değil' dövizlerini açan kadınlar 'Tacizi Tırla Kapatamazsın' ve 'Boşuna Uğraşma Bu Dava Açılacak' sloganlarını attı. 

Platform adına basın açıklamasını okuyan Neşe Dolu, E.C.A. yetkililerine seslenerek "Olayın üstünden günler geçmesine rağmen, E.C.A sessizliğini korumaktadır. Tacizci müdür neden görevinden alınmamamıştır. Kimlerin emriyle fabrika önündeki nöbetimize sürekli müdahele edilmektedir. E.C.A sorumluluk almak zorundadır" dedi. 

'TACİZİ AKLATMAYACAĞIZ'

Davanın açılmasının ve tacizci müdürün yargılanmasının işyerinde ve hayatın bir çok alanında tacize uğrayan kadınlara umut olacağını dile getiren Dolu şunları söyledi "Tacizi ifşa etme cesareti gösteren Zuhal kardeşimizin yanındayız. Tacizciler de, onu koruyup kollayanlar da hak ettikleri cezayı alana dek yılmayacağız, sessiz kalmayacağız, tacizi aklatmayacağız". (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Kaçmazoğlu, İnönü Üniversitesi rektör adaylığını açıkladı

SONRAKİ HABER

Semih Poroy’un ‘Feklavye’si Varlık Yayınları’nda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...